Laundry stripping: hoe krijg je al het vuil uit een kinderdeken

door Natasja

15 September 2022

Laundry stripping: hoe krijg je al het vuil uit een kinderdeken
Advertisement

Sinds enige tijd is een techniek om bepaalde kledingstukken en soorten stof grondig schoon te maken, "laundry stripping" genoemd, online erg populair en bijna viraal geworden. De behandeling bestaat uit het onderdompelen van het betrokken kledingstuk in warm water, samen met een "cocktail" van producten die het vuil in de vezels kunnen oplossen en grondig verwijderen.

Het bewijs dat dit gebeurt, is de kleur van het water dat na enige tijd van doorzichtig naar donker en troebel verandert, wat bewijst dat alles wat verwijderd moest worden, verdwenen is. Dit is een soort zeer diepe voorwas, omdat deze voorafgaat aan een wasbeurt in de wasmachine, bedoeld om resten van de gebruikte chemicaliën te verwijderen. Juist vanwege de chemische aard van de producten is het echter een techniek die als agressief wordt beschouwd voor zeer delicate kledingstukken, waarop het raadzaam is het gebruik ervan te vermijden.

TikToks met dit experiment zijn er heel veel. In één ervan laat de gebruikster zien hoe zij de bewerking uitvoert op een gekleurde babydeken.

via @caitmariereilly/TikTok

Advertisement
@caitmariereilly/TikTok

@caitmariereilly/TikTok

@caitmariereilly plaatste een driedelige video op TikTok, waarin zij laat zien hoe ze het lievelingsdekentje van haar stiefzoon met laundry stripping behandelt om al het vuil eruit te halen.

Daartoe vult ze het bad met warm water en lost er een schepje baking soda ter grootte van een kopje, een schepje waspoeder en een schepje borax in op. Vervolgens doet ze de deken erin, beweegt hem met een stok in het water en laat hem dan ongeveer een uur weken. Na afloop van de inweektijd valt al op dat het water zichtbaar donkerder en troebeler is dan aan het begin, maar niet zo opvallend als in andere video's van dezelfde soort, ook door dezelfde tiktokker geüpload.

Het is de gebruikster zelf die hierop wijst en aantoont dat het water zwart wordt naar gelang van het vuil op het ondergedompelde kledingstuk. Het is duidelijk dat de vezels van het door een kind gebruikte deken niet zoveel vuil ophopen als ander huishoudlinnen.

Om beter en in detail te begrijpen waar we het over hebben, kun je de video https://www.tiktok.com/@caitmariereilly/video/6993346728581795077 rechtstreeks op de pagina van de gebruikster in kwestie bekijken en meer te weten komen over deze ongelooflijke en zeer merkwaardige techniek. Zou je het wel eens willen proberen?

Advertisement