10 fantastische trucs die handig zijn bij kleine ongelukjes en probleempjes in het dagelijks leven

door Skip

14 Augustus 2022

10 fantastische trucs die handig zijn bij kleine ongelukjes en probleempjes in het dagelijks leven
Advertisement

Er zijn een aantal obstakels kleine probleempjes en of dagelijkse situaties waar we allemaal minstens een keer in het leven mee te maken hebben gehad. Het zijn die kleine hindernissen en voorvallen van alledag die een praktische oplossing behoeven om ervoor te zorgen dat de rest van de dag of avond ook nog leuk blijft.

We vonden het dus wel een goed idee om een reeks eenvoudige oplossingen te verzamelen. Oplossingen waar je niet meteen aan denkt maar die bepaalde dagen en situaties radicaal anders kunnen laten verlopen. Hier komen ze.  

Advertisement
Morgenrot777/Reddit

Morgenrot777/Reddit

Wist je dat er een feilloze manier is om vieze geurtjes in schoenen tegen te gaan? Doe er een theezakje in. Zien (of ruiken) is geloven.

Advertisement
[deleted]/Reddit

[deleted]/Reddit

Als je de hort op bent en je hebt geen klankkasten waarmee je het volume van je smartphone kan opkrikken voor een muziekje dat een beetje sfeer brengt, dan kan je deze simpele oplossing proberen. Twee plastic bekertjes en het karton van een rol toiletpapier worden samen een onberispelijk goede geluidsversterker. Als alternatief kan je je telefoon ook in een glas zetten, 't effect is hetzelfde. 

Geen tandenborstel en tandpasta? Eet een appel voor een frisse adem. Wist jij dit al?

Ook geur aanbrengen in huis met geurneutraliserende producten op natuurbasis kan snel en makkelijk. Maak geurkaarsen van citroen of sinaasappels is kinderlijk eenvoudig. Snij het fruit doormidden, verwijder het vruchtvlees en laat de schil en vruchtsteeltje intact. Giet wat plantaardige olie in de uitgeholde helft van je citrusvrucht naar keuze en steek het steeltje aan alsof het een lont was. Wil je een sterkere geur dan moet je een paar druppels etherische citrusolie toevoegen en dan kan je geurkaars het huis gaan overnemen met zijn geur.  

Als je ruimte te kort komt voor kleerhangers of je wilt je kast netter maken kan je dit fabelachtige trucje proberen. Met het lipje van blikjes frisdrank kan je super handige dubbele kleerhangers maken.

Advertisement

Moest je ooit wel eens een emmer vullen in de wasbak maar was de tussenruimte tussen kraan en wasbak te klein? Met louter een aan de kraan bevestigde plastic fles met uitsparingen kan je dit probleem makkelijk omzeilen. 

Misschien weet je nog niet wat je allemaal kan met een paperclip. Op zichzelf is het ding te gebruiken als stand voor je telefoon of kan je het ding gebruiken als tooltje om je simkaart uit je telefoon te halen. Had je hier al wel eens eerder aan gedacht?

Advertisement

Kende je deze hele simpele manier al om de schil van sinaasappels en mandarijnen te verwijderen? Maak er een inkeping in in het midden en rol het vel eraf. Het is een heel handig idee zeker wanneer je het fruit aan kinderen geeft of wanneer je niet veel tijd hebt om te pellen.

IJsstokjes in de onderkant van schijfjes watermeloen steken is een geniale manier om makkelijk watermeloen te eten en ligt makkelijk in de hand. Tevens een originele manier om op te dienen.

Advertisement

Als je in de zomer de oorlog hebt verklaard aan muggen dan moet je dit antimugmiddeltje op natuurbasis eens proberen. Je gebruikt citroen met kruidnagels erin.

Nou wat zeg je van deze tips? Ben je al van plan om er een aantal uit te proberen?

Advertisement