10 fantastische staaltjes design die opvallen omdat ze zo geniaal en creatief bedacht zijn

door Skip

25 Augustus 2022

10 fantastische staaltjes design die opvallen omdat ze zo geniaal en creatief bedacht zijn
Advertisement

Er zijn voorwerpen die zo'n uniek en soms zelfs een beetje maf design hebben, dat je gewoon niet weet wat je moet zeggen. Door ernaar te kijken ga je nadenken over het feit dat sommige dingen en creaties die zijn bedacht door mensen, wel moeten zijn ontsproten uit een grootse genialiteit; een hoogontwikkelde fantasiewereld ook nog eens.

En een aantal van deze designs zijn niet alleen heel mooi en zeer opvallend, je hebt er ook nog wat aan in een woning of op je werk, op marketingafdelingen en in het dagelijks leven. Elk bedrijf mag zich ongetwijfeld rijk rekenen wanneer ze over mensen beschikken die deze ongelofelijke creativiteit ergens in kwijt kan.

We wilden een paar van deze creaties met je delen die je hieronder op de afbeeldingen kan zien. We willen je laten zien, nogmaals welk immens potentieel creativiteit heeft

     

Advertisement
 greengun/Reddit

greengun/Reddit

Een bloempot in de vorm van een gezicht met neus, oren en al, waar iemand zijn bril op kan plaatsen als die eenmaal is afgedaan. Echt een beetje raar, maar wel mega bruikbaar, en zal iedere bezoeker er wel een beetje om moeten lachen.

Advertisement
PlopCopTopPopMopStop/Reddit

PlopCopTopPopMopStop/Reddit

Het horloge dat geen horloge lijkt, is wel een traktatie voor degene die dit ding graag zouden hebben.

TheJuliettest/Reddit

TheJuliettest/Reddit

Een fietsenrek in de vorm van een beugel, voor een orthodontistenpraktijk, dat is zonder meer een heel gaaf idee.

En wat dacht je van een spiegelwand versierd met een lief poesje met spiegels als ogen? Als origineel interieur op zijn zachtst gezegd perfect bedacht. 

Dit glas met uitsparingen voor vingers maakt het makkelijker om op te pakken. Daarnaast heeft het een zeer bijzondere vorm.

Advertisement

Een zwembad in de vorm van een schilderspalet; echt spectaculair en uniek in zijn genre.

Dit is een boekenkast in ijsblokjesvorm zelfs met neppe waterplas erbij. Had jij het ooit kunnen bedenken?

Advertisement

Schitterend mooi en stijlvol zijn deze stoelen die eruitzien als wijnglazen.

Een hand als handdoekhouder. Het is een uiterst verfijnd sculptuur om op het toilet te hebben en is het tegelijkertijd ook nog functioneel voor de ruimte zelf.

Advertisement

Deze lamp is zo gemaakt alsof hij in duizend stukjes uit elkaar is gespat en is precies dat moment van de vermoedelijke explosie vastgelegd. Vind je dit ook geen meesterwerk?

De designwereld barst van dit soort voorbeelden en van ideeën die net zo geniaal ongelofelijk zijn en alle kaders te buiten gaan. Het is altijd de moeite waard om die wereld van van schone kunsten te verkennen en je erdoor te laten inspireren.

Advertisement