Grote truien op te vouwen? Ontdek een eenvoudige methode om ze klein en compact te maken

door Natasja

11 December 2022

Grote truien op te vouwen? Ontdek een eenvoudige methode om ze klein en compact te maken
Advertisement

Soms is er niets zo aangenaam als gewikkeld zijn in de warme knuffel van een zachte en behaaglijke trui, en ieder van ons heeft er zeker een - of zelfs meer dan een - altijd klaarliggen om elke look af te maken wanneer het eerste koude weer van het jaar begint.

Ook al haal je ze alleen met de seizoenswisseling tevoorschijn, het is altijd een beetje een ongelijke strijd om ze na elk gebruik netjes op te bergen op de planken of in de laden van de kledingkasten. En je kunt ze ook niet aan kleerhangers hangen, anders lopen ze het risico te worden beschadigd door de zwaartekracht. Hoe kun je dus voorkomen dat een paar grote truien alle ruimte in de kledingkast innemen? Het enige wat je moet doen is de juiste techniek leren om ze te vouwen, en er is een eenvoudige om te proberen, ook voorgesteld op TikTok. We delen die hieronder met je: het is echt makkelijk en handig, en je kunt het zelfs gebruiken voor dunnere truien, als je dat wilt!

via @effectivespaces/TikTok

Advertisement
@effectivespaces/TikTok

@effectivespaces/TikTok

Het account van @effectivespaces laat ons zien hoe snel en gemakkelijk het is om van een grote trui een compact, netjes opgevouwen en direct herkenbaar pakketje te maken. Zo doe je dat:

    1. Vouw de trui uit op het bed of een tafel, met de mouwen open aan de zijkanten.
    2. Breng de rechter mouw naar het midden en kruis hem horizontaal over je borst.
    3. Doe hetzelfde met de andere, overlappend met de eerste.
    4. Nu heb je min of meer een vierkant: neem de linkerkant en vouw die naar het midden.
    5. Doe hetzelfde met de rechterkant. Je hebt dan een rechthoek verkregen met de "split" in het midden, en de hals van de trui bovenaan.
    6. Vouw de hele kant met de hals van de trui naar beneden (naar jou toe), zodat slechts een derde van de lengte aan de onderkant vrij blijft.
    7. Neem de flap die aan de onderkant is vrijgelaten en breng hem omhoog, zodat hij in de hals past.

Advertisement
@effectivespaces/TikTok

@effectivespaces/TikTok

Je 'pakketje' is klaar. Klik hier https://www.tiktok.com/@effectivespaces/video/7088322252864834818 om te zien hoe gemakkelijk het is om op deze manier truien op te vouwen, en veel beter gebruik te maken van de ruimte in de kasten.

Deze methode werkt goed bij truien met een normale halslijn, ook een boothalslijn, maar misschien niet bij coltruien, waar je de hals eerst naar beneden zou moeten draaien, zonder de opening te sluiten.

Ken je deze methode al?

Advertisement