Verwijder kreukels uit lakens met een DIY spray

door Natasja

21 September 2022

Verwijder kreukels uit lakens met een DIY spray
Advertisement

Een mooi opgemaakt bed heeft iets heel uitnodigends, ook al hebben we niet altijd zin om het perfect op te maken zodra we opstaan. En toch volstaat het soms om het een beetje zorgvuldig aan te pakken, door aan de lakens te trekken, en meteen ziet een kamer er al 50% minder chaotisch uit.

Als je echt moeite wilt doen om het perfect te hebben, kun je de tijd nemen om de lakens te strijken als je ze van het droogrek of uit de droger haalt. Maar laten we eerlijk zijn: het is geen leuk klusje, en soms slaan we het over, vooral als het een hele drukke week is of als het erg warm is. Dus wat te doen als het laken, hoe goed schoon en lekker ruikend ook, vol kreukels en vouwen blijft als het eenmaal op het bed ligt?

Maak je geen zorgen, je kunt de situatie oplossen met een eenvoudig te maken product.

via @carolina.mccauley/TikTok

Advertisement
@carolina.mccauley/TikTok

@carolina.mccauley/TikTok

Tiktokker @carolina.mccauley laat op TikTok zien hoe je het maakt en gebruikt. Het is een goedkoop middel dat het proberen waard is, het kan een noodmiddel worden als er onverwachte gasten komen en je geen goed gestreken lakens hebt.

De benodigde ingrediënten zijn:

  • 500 ml water (eventueel ook gedemineraliseerd of gedestilleerd)
  • 60 ml isopropyl alcohol
  • 60 ml wasverzachter

Bereiding en gebruik:

Het is echt heel eenvoudig. Neem een spuitfles van 750 ml, eventueel van glas, en vul deze met de aangegeven ingrediënten, in de hierboven aangegeven volgorde. Sluiten en schudden om alles te mengen.

Nu hoef je alleen nog maar het preparaat te spuiten, zonder de stof te doorweken: ga in stroken te werk, van de ene kant van het bed naar de andere. Zodra je elke strook hebt bespoten, vouw deze met je handen open, waarbij je je handpalmen op het laken laat rusten en erop drukt terwijl je je verplaatst, net alsof je met je handen strijkt. Ga verder totdat het hele laken is gedaan.

Klik hier https://www.tiktok.com/@carolina.mccauley/video/7140775926496840962 om te zien hoe het werkt.

Aangezien er een, zij het zeer verdunde, hoeveelheid alcohol aanwezig is, is het toch een goed idee om deze methode niet elke keer te gebruiken als je je bed opmaakt, omdat je anders het risico loopt de stof te beschadigen. Het kan echter een geweldig middel zijn als er gewoon geen tijd is om te strijken!

Heb je wel eens een soortgelijke methode geprobeerd?

Advertisement