3 slimme tips voor een perfecte badkamerreiniging

door Natasja

20 September 2022

3 slimme tips voor een perfecte badkamerreiniging
Advertisement

Aan het schoonmaken van het huis ontkomt bijna niemand. Vooral het schoonmaken van de badkamer staat bij de meeste mensen altijd bovenaan de lijst van huishoudelijke klusjes.

Dat is de ruimte in huis die de meeste hygiëne en comfort vereist en iedereen wil dat wel behouden. Het zal om deze reden zijn dat badkamerreinigingsproducten het meest geadverteerd en verkocht worden van alle huishoudelijke producten. En het zal om dezelfde reden zijn dat tips, adviezen en reinigingstechnieken die specifiek zijn voor deze ruimte overal echt in zijn. Het internet staat er vol mee. Toch lijken er nooit genoeg te zijn.

Elke nuttige tip om de badkamer thuis te laten glanzen is altijd welkom en wordt in praktijk gebracht door ieder die hem ontvangt.

via @cleanthatup/TikTok

@cleanthatup/TikTok

@cleanthatup/TikTok

Onder de plaatsen op internet waar het wemelt van dergelijke tips en tutorials, is TikTok bijzonder rijk aan nuttige inhoud. In een van zijn video's gaf @cleanthatup, een gebruiker die supergevolgd wordt door fans van het genre, zijn volgers drie ingenieuze tips die de oplossing zijn voor enkele vervelende problemen. We illustreren ze snel voor je:

  • Een van de meest voorkomende praktische problemen bij het schoonmaken in de badkamer is de staat van de toiletborstel waarmee de binnenkant van het toilet wordt schoongemaakt. Het is een van de meest gemakkelijk en snel beschadigde accessoires, omdat het zeer vaak wordt gebruikt. Het kan bevlekt en beschimmeld raken en de borstelharen kunnen zodanig beschadigd worden dat ze onbruikbaar worden. Om hem in goede staat te houden, kun je hem na elk gebruik laten drogen en spoelen door de handgreep tussen de rand van het toilet en de neergelaten bril te klemmen. Dit is een voorwerp dat nog steeds grondig moet worden ontsmet en regelmatig moet worden vervangen, maar met deze truc zal het zeker langer meegaan en in betere hygiënische omstandigheden worden bewaard.
  • Een ander vervelend probleem zijn kringen en strepen die op de spiegel achterblijven wanneer deze wordt schoongemaakt. Probeer het te poetsen met een droge microvezeldoek. Het lijkt de enige echt goede oplossing.
  • En tenslotte, het laatste vaak voorkomende addertje onder het gras, is de woekering van schimmel op het douchegordijn. Dit komt natuurlijk door het vocht. Maar je kunt dit omzeilen door het gordijn na elke douchebeurt te sluiten en het plat te laten drogen, zonder plooien die vocht, schimmel en bacteriën kunnen vasthouden.

Als je meer wilt weten over deze en andere tips, bekijk dan de video https://www.tiktok.com/@cleanthatup/video/7127394867042585902 in kwestie en andere interessante inhoud direct op het profiel van @cleanthatup.

Heb je al minstens één van deze trucs geprobeerd?

Advertisement