Perfect schoonmaken: laat 3 tips van een expert je helpen tijd en moeite te besparen

door Natasja

19 September 2022

Perfect schoonmaken: laat 3 tips van een expert je helpen tijd en moeite te besparen
Advertisement

Het huis schoonmaken is een dagelijkse taak waar niemand aan ontkomt, tenzij je de hele zaak aan een schoonmaker of schoonmaakster kunt overlaten. En als het voor sommigen een plezier is en een manier om te ontspannen, is schoonmaken voor anderen een echte straf. Dus hoe kun je deze taak minder vervelend maken? Het antwoord is eenvoudig: vertrouw op het waardevolle advies van een expert! Wie beter dan deze persoon kan je helpen snelle en gemakkelijke trucs te ontdekken om tijd te besparen en tegelijk uitzonderlijke resultaten te behalen?

De tiktokker cleanthatup geeft ons onschatbare tips voor minder inspanning bij het schoonmaken: laten we er samen 3 bekijken die je helpen om je huis met een paar eenvoudige handelingen te laten glimmen.

Advertisement

1. Waterflessen schoonmaken

1. Waterflessen schoonmaken

@cleanthatup/TikTok

Waterflessen zijn heel handig op reis: ze voorkomen dat je het milieu belast met plastic en helpen om altijd water bij de hand te hebben, ze zo vaak als je wilt bij te vullen en je te beschermen tegen het mogelijk vrijkomen van stoffen in de kostbare vloeistof. Waterflessen moeten echter ook regelmatig worden schoongemaakt als je niet wilt dat vuil en ziektekiemen zich binnenin ophopen en een onaangename geur veroorzaken. 

Cleanthatup raadt het gebruik van kunstgebittabletten aan: vul de fles met lauw water, giet de tablet erin en laat een half uur inwerken, daarna spoelen met koud water. Je fles is weer zo goed als nieuw! Als je de tabletten niet in huis hebt en ze niet wilt kopen, kun je een huismiddeltje gebruiken met twee eenvoudige ingrediënten die altijd in de kast staan: wijnazijn en baking soda. De werkwijze is min of meer dezelfde: giet een half kopje azijn in de fles, voeg een eetlepel baking soda toe en laat het inwerken tot het einde van het bruisen; vul de fles met heet water om de vlekken op te lossen en laat het 10 minuten inwerken, daarna afspoelen.

In beide gevallen raden we je aan de fles niet af te sluiten, de mengsels ontwikkelen veel bruis en de dop zou te veel druk creëren. 

Advertisement

2. Stof verwijderen van tapijten en bekleding

2. Stof verwijderen van tapijten en bekleding

@cleanthatup/TikTok

Om dierenharen, stof en haren van tapijten en bekleding te verwijderen, is de meest praktische en snelste manier het gebruik van statische elektriciteit. In de video gebruikt Cleanthatup een rubberen handschoen, maar je kunt elk plastic voorwerp gebruiken, zoals een oud paar slippers, of de spons van een glazenwassersborstel. Een andere zeer goede methode is het gebruik van plakband, waaraan het haar blijft kleven wanneer het over het te behandelen oppervlak gaat. 

3. Verwijderen van vlekken uit stalen spoelbakken

3. Verwijderen van vlekken uit stalen spoelbakken

@cleanthatup

Om vlekken uit stalen spoelbakken te verwijderen adviseert cleanthatup het gebruik van een milde reinigingscrème, die met behulp van een krasbestendige spons op het oppervlak moet worden gewreven. Na het spoelen afdrogen met een zachte microvezeldoek. De spoelbak zal weer glimmen als nieuw. Wie de voorkeur geeft aan een natuurlijk, voedselvriendelijker alternatief dat ook nuttig is voor het schoonmaken van pannen, kan kiezen voor azijn. Rood of wit, gewoon op het oppervlak smeren en 15-20 minuten laten inwerken. Afspoelen en drogen met een microvezeldoek. En dat is het.

Kende je deze middelen al? Ontdek hoe cleanthatup ze gebruikt in de videotutorial https://www.tiktok.com/@cleanthatup/video/7138551335833619754?is_from_webapp=v1&item_id=7138551335833619754! Kun je nog andere trucs bedenken?

Advertisement