Zit je huis vol met dierenharen? Verwijder ze gemakkelijk door de videohandleiding te volgen

door Natasja

21 September 2022

Zit je huis vol met dierenharen? Verwijder ze gemakkelijk door de videohandleiding te volgen
Advertisement

Honden- of kattenbezitters hebben zich inmiddels door de feiten overtuigd: hun dierenvrienden zijn geweldig, ze zijn geweldig gezelschap, zijn soms net kinderen, maar het valt niet te ontkennen dat ze bergen haar overal achterlaten. Of het nu lang of kort is, het is altijd een grote ergernis en het blijft bijna overal liggen: op stoelen en banken, tafelkleden, handdoeken, gordijnen. Zelfs op de meest ondenkbare plaatsen. Als je aan allergieën lijdt, riskeer je ook grote ongemakken van dierenharen.

En als je ze probeert te verwijderen, besef je hoe moeilijk dat is. Een bezem over de vloer of een borstel over de stoffen is niet genoeg. Er is vasthoudendheid en doorzettingsvermogen voor nodig. Dus hoe verwijder je ze gemakkelijk? Een video tutorial laat het zien. Laten we er samen naar kijken.

Advertisement

De ontharingsborstel

De ontharingsborstel

@cleanthatup/TikTok

De video https://www.tiktok.com/@cleanthatup/video/7126922207095459118?is_from_webapp=v1&item_id=7126922207095459118 van Cleanthatup op Tiktok laat zien hoe je katten- of hondenhaar van de stoffen meubelstukken kunt verwijderen. Om dit te doen, moet je een speciale borstel voor het verwijderen van dierenharen nemen en deze krachtig over het te reinigen oppervlak wrijven. Het haar zal van de meubelstukken loskomen en je kunt het gemakkelijk pakken en weggooien.

In de video werd een miniborstel voor dierenhaar gebruikt. Hij is handig om overal mee naar toe te nemen, is geschikt voor stoffen en tapijten, in huis, in de auto en op kleding, en is uitgerust met een stijf rubberen reinigingsblad, dat zelfs de meest hardnekkige haren opvangt terwijl het over de stof gaat.  Er zijn verschillende modellen op de markt, elk geschikt voor een ander kenmerk van het haar van het dier.

Advertisement

Andere reinigingsmethoden

Naast de handborstel is een andere zeer goede methode om haar te verwijderen het gebruik van een stofzuiger voor huisdieren. Dit type stofzuiger is uitgerust met een turboborstel (een gemotoriseerde borstel die haren beter kan opvangen), ten minste een HEPA 13 filter en optioneel ook een geurneutraliserend filter.

Als je daarentegen geen tijd wilt verspillen aan het verwijderen van haren, is de enige oplossing het vervangen van alle meubelstukken waar ze het gemakkelijkst vastzitten: stoffen meubels en kussens. Je kunt ook kiezen voor een gladde vloer, bij voorkeur parket. Denk eraan de vloer regelmatig, minstens om de twee weken, schoon te maken en meubels met een vochtige doek af te nemen. Lucht alle kamers regelmatig, ten minste eenmaal per dag, en zorg voor een lage luchtvochtigheid.

Welke methoden gebruik jij om huisdierenharen te verwijderen?

Advertisement