3 eenvoudige manieren om lakens te vouwen en je kast te ordenen

door Natasja

18 September 2022

3 eenvoudige manieren om lakens te vouwen en je kast te ordenen
Advertisement

Als je een nieuw stel lakens koopt, zitten ze vaak in supercompacte verpakkingen, met alle lagen geometrisch op een rij, en de stoffen glad en precies, zonder kreuken. Slechts weinig mensen slagen erin die perfectie na elk gebruik te evenaren. Als ze van het droogrek worden gehaald of uit de droogtrommel komen, moet je ze eigenlijk goed strijken - en dat doen we waarschijnlijk niet allemaal. Maar ook na het strijken heb je nog het probleem ze precies te vouwen en vooral de lakens met elastische hoeken zijn echt moeilijk.

Wat te denken van het feit dat je ze misschien wel netjes hebt opgevouwen, elk onderdeel van de set op elkaar gestapeld, maar dan een deel niet kunt vinden wanneer je het nodig hebt? Als dit je vaker overkomt dan je wilt toegeven, is het misschien tijd om een methode te vinden om de lakenset op te vouwen tot een enkel, net en compact "pakje". Hieronder staan drie mogelijke alternatieven, geïllustreerd door @pigletinbed op TikTok.

via @pigletinbed/TikTok

Advertisement

Een zak

Een zak

@pigletinbed/TikTok

Als je geen zin hebt om elke keer tijd te verliezen, en je hebt niet zoveel beddengoed om op te bergen, overweeg dan om stoffen koordzakken te kopen, lekker ruim zodat je allerlei sets kunt opbergen, misschien zelfs dekens. Ze zullen verder beschermd zijn tegen stof, en je zou er zelfs geurzakjes in kunnen doen!

Advertisement
@pigletinbed/TikTok

@pigletinbed/TikTok

De kussensloop gebruiken als opbergzak. Dit is waarschijnlijk de bekendste en meest gebruikte truc, en met reden: het heeft dezelfde voordelen als de zojuist beschreven truc, maar het is niet nodig extra accessoires te kopen. Iedereen heeft een eigen voorkeur: ofwel de verschillende delen van het laken zo veel mogelijk in de kussensloop verdelen, ofwel alleen een keer vouwen, om een kleiner en slechts iets dikker pakket te maken. Alles hangt af van de beschikbare ruimte in de laden of kasten waarin je ze opbergt.

@pigletinbed/TikTok

@pigletinbed/TikTok

De derde door @pigletinbed voorgestelde methode is ongetwijfeld de meest nette en mooiste: een lakenset wordt zo gevouwen dat het op een miniatuurbed lijkt! Je begint met een van de twee grootste stukken (meestal het bovenlaken) terug te brengen tot een strook, die binnenin, al gevouwen, het laken verbergt dat op de matras komt. Je begint met de strook omhoog te vouwen en de bovenste flap in de zojuist gevouwen strook te stoppen. Zo wordt een zak gevormd waarin de twee kussenslopen kunnen worden geschoven (dit werkt natuurlijk ook met eenpersoonslakens).

Het is veel gemakkelijker om de te maken handelingen te begrijpen door de video https://www.tiktok.com/@pigletinbed/video/7138105026169326853 op TikTok te bekijken.

Welke methode heeft jouw voorkeur?

Advertisement