Voor een altijd in perfecte staat douche gebruik een keukenaccessoire

door Natasja

22 September 2022

Voor een altijd in perfecte staat douche gebruik een keukenaccessoire
Advertisement

Hoe fijn we het ook vinden een schoon en geurig huis te betreden, en nog meer als het de badkamer betreft waar we ons elke dag wassen, het valt niet te ontkennen dat alle tijd en moeite die wordt gestoken in het in perfecte staat houden van die ruimte altijd wat moeite kost. Er zijn dus een aantal kleine trucs die ons kunnen helpen de badkamer schoon te houden, zodat wanneer het tijd is om die specifieke ruimte onder handen te nemen, zal een of ander oppervlak ons minder problemen geven dan gewoonlijk.

Een van de punten in de badkamer die, als het schoonmaken te lang wordt uitgesteld, moeilijk te laten glanzen zijn, is de douchecabine. Met water alleen, vooral als het hard is, zullen er altijd kalkstrepen ontstaan. Als je dan ook nog denkt aan de spatten zeep, shampoo en diverse crèmes die tijdens het douchen worden gebruikt, is het noodzakelijk om het regelmatig zorgvuldig schoon te maken.

via @vanesamaro91/TikTok

Advertisement
@vanesamaro91/TikTok

@vanesamaro91/TikTok

Als je tijdens de wekelijkse schoonmaakroutine echter wilt vermijden dat je het glas van de douchewanden grondig schoon moet maken, kun je dit klusje doen door gebruik te maken van de tijd dat je... jezelf wast!

Zoals schoonmaakprofessional Vanesa Amaro ook voorstelt in een van haar TikTok-video's (je kunt hem hier https://www.tiktok.com/@vanesamaro91/video/6947379313159179525 bekijken), hoef je jezelf slechts uit te rusten met één accessoire, dat eigenlijk ontworpen is voor de keuken, maar dat ook erg handig is in de douchecabine.

Het gaat om een van die afwasborstels met een handvat dat gevuld kan worden met afwasmiddel. Kies een model met een lange, ergonomische handgreep, niet die met een knop. Zodra je zo'n borstel hebt (het is het beste om er een apart en alleen voor de badkamer bestemd te hebben), vul je het eerst met vloeibaar afwasmiddel (je hebt niet veel nodig) en daarna met alcoholazijn (maar waterstofperoxide zou ook kunnen werken).

Meng het een beetje, zoek een plek voor je geladen en gebruiksklare borstel in de douche en gebruik dan één keer per week, eventueel wanneer je wacht tot een haarmasker zijn werk doet, die 'downtime' om de douchebak en de douchewanden krachtig te schrobben. Zodra je dit hebt gedaan, hoef je alleen nog maar de douche en jezelf grondig af te spoelen, en misschien een wisser te gebruiken om te voorkomen dat waterdruppels achteraf lelijke vlekken op het glas achterlaten.

Natuurlijk kun je de borstel vullen met het product dat je zelf wilt voor het reinigen van deze oppervlakken. Heb je deze truc al toegepast?

Advertisement