Geen harde handdoeken meer na het wassen: koester deze handige tips

door Natasja

24 September 2022

Geen harde handdoeken meer na het wassen: koester deze handige tips
Advertisement

Het gebeurt vaak dat gewassen en opgehangen handdoeken, vooral bij warm weer, de neiging hebben uit te drogen en hard te worden, waardoor ze hun comfort en zachtheid verliezen. Dit is een probleem voor wie echt niet zonder een heerlijke zachte handdoek na een bad of douche kan. En het wordt nog problematischer als je gasten in huis hebt waarvoor je gastvrij wilt zijn en een goede indruk wilt maken.

Er zijn echter een aantal zeer goede en doeltreffende trucs en voorzorgsmaatregelen om dit probleem te omzeilen en de zachtheid van dit essentiële huishoudlinnen te behouden.

Advertisement
Creativo

Creativo

Om de handdoeken superzacht te houden, is het een goed idee om eerst enkele voorzorgsmaatregelen te nemen, te beginnen met wassen en vervolgens ook met het drogen.

  • Vermijd in de eerste plaats overbelasting van de wasmachine.
  • Let op de temperatuur en het centrifugetoerental. Zorg ervoor dat handdoeken niet veel worden uitgewrongen en dat ze niet boven de 60 graden worden gewassen als ze wit zijn en boven de 40 als ze gekleurd zijn. Blijkbaar kunnen te hoge temperaturen de vezels doen slijten.
  • Doseer het wasmiddel goed en vermijd een teveel, want ook dat kan de vezels en dus de stof verharden.
  • Kies voor ingrediënten die in dit opzicht als "magisch" worden beschouwd. We verwijzen naar natriumbicarbonaat, citroenzuur of witte gedistilleerde azijn. Je kunt 150 gram bicarbonaat toevoegen aan het wasmiddelbakje, 150 gram citroenzuur mengen met water en in plaats van wasverzachter gebruiken of azijn aan de trommel toevoegen. In alle drie de gevallen is een grotere zachtheid gegarandeerd. En in alle drie de gevallen kun je een paar druppels van een essentiële olie toevoegen om het lekker te laten ruiken.
  • Na het wassen kun je ze het beste in de open lucht ophangen, maar vermijd direct zonlicht, dat ze nog meer zou uitdrogen, en laat ze niet langer drogen dan nodig is.

 

Advertisement
Pixabay

Pixabay

De genoemde voorzorgsmaatregelen zouden voldoende moeten zijn om een goede mate van zachtheid te garanderen, maar als ze je niet volledig tevreden stellen, zijn er nog twee tips toe te voegen aan de lijst van slimme wasverzachtende trucs. We hebben het over de borsteltruc en de baltruc, die een beetje ongewoon zijn, maar blijkbaar effectief.

  • Wat het eerste betreft, is het gewoon een kwestie van voorzichtig en langdurig "kammen" van de handdoeken, zodra ze droog zijn, met een borstel met niet te harde haren en een afgeronde punt. Ronde haarborstels, uiteraard nieuw en perfect schoon, zijn ook prima. De handeling moet geduldig herhaald worden aan beide kanten. En hoewel het een ietwat extreme en bizarre oplossing lijkt, lijkt het vrij goed te werken.
  • Wat de ballentruc betreft, kan je tennisballen of wollen ballen die men in de droger gebruikt, in de wasmachine doen. Dit lijkt ook de zachtheid van de was ten goede te komen.

Probeer deze tips en geniet van je heerlijk zachte, pluizige handdoeken.

Advertisement