Lakens zonder hoeken: je kunt ze met een eenvoudig gebaar perfect aan de matras laten aansluiten

door Natasja

12 September 2022

Lakens zonder hoeken: je kunt ze met een eenvoudig gebaar perfect aan de matras laten aansluiten
Advertisement

Het verschonen van lakens is vaak een vervelend en zenuwslopend karwei, omdat het geduld en precisie vereist die, vooral wanneer je weinig tijd hebt, niet altijd te vinden zijn. De situatie wordt ingewikkelder wanneer het laken dat in contact komt met de matras, niet het laken met elastische hoeken is, dat zeer gemakkelijk is aan te trekken, maar een laken met klassieke hoeken.

Het komt dikwijls voor dat men dat soort laken heeft, vooral bij diegenen die ouderwets beddengoed hebben, misschien cadeau gekregen bij de traditionele uitzet. Maar ook in dit geval zijn er ad hoc oplossingen en snelle methoden om een bed op te maken tot in de perfectie, een bed dat strak op de matras blijft liggen zonder overvloedige plooien aan weerszijden.

via @thefoldinglady/TikTok

Advertisement
@thefoldinglady/TikTok

@thefoldinglady/TikTok

In een video op TikTok laat @thefoldinglady, een expert op het gebied van opruimen en thuisorganisatie, een heel eenvoudige techniek zien om het laken perfect op de matras te laten passen als het geen elastische hoeken heeft. De methode is vrij eenvoudig en kan in een paar stappen worden samengevat:

  • Begin aan de kant aan het voeteneind van het bed en stop de rand van het laken strak onder de matras.
  • Ga dan naar een van de hoeken, zodat het uiteinde van die kant van het laken strak aan de hoek van de matras aansluit.
  • Vouw het uiteinde van het laken dat de zijkant van het bed bedekt, verticaal over dezelfde hoek.
  • Stop de rand van het laken ook aan deze kant onder de matras.
  • Herhaal de handeling voor alle hoeken en je bent klaar.

Als je de stappen beter wilt begrijpen en onthouden, raden wij je aan de betreffende korte video https://www.tiktok.com/@thefoldinglady/video/7129072927181409541 op het profiel van @thefoldinglady te bekijken.

Denk echter niet dat alleen lakens met afgeronde hoeken je voor het onverwachte behoeden. Ze zijn zeker handiger om aan de matras te laten aansluiten, maar ze opvouwen kan lastig worden als niet de juiste techniek wordt toegepast. Maar ook in dit opzicht zijn er tips en handleidingen om je het leven gemakkelijker te maken. De meest gebruikte techniek bestaat erin de hoeken samen te voegen door ze om te draaien en ze dan zo te schikken dat ze naar binnen worden gevouwen. Zodra de hoeken zijn gerangschikt, kun je verdergaan door het laken normaal in helften, derden of kwarten te vouwen, afhankelijk van je behoeften.

Welke lakens gebruik jij meestal?

Advertisement