Wat is dit? 10 vragen over mysterieuze onderwerpen die door internet zijn opgelost

door Natasja

24 September 2022

Wat is dit? 10 vragen over mysterieuze onderwerpen die door internet zijn opgelost
Advertisement

Ben je wel eens een heel onbekend voorwerp tegengekomen, dat je nog nooit had gezien, en wilde je meteen weten wat het was? Of heb je, als je voor de zoveelste keer naar iets hebt gekeken wat je in het dagelijks leven gewend bent te zien, je afgevraagd 'waartoe dient het eigenlijk? Waarom is het zo gemaakt?".

Soms kan iemand in de buurt een bevredigend antwoord geven, maar als er niemand is om informatie te geven, kan je nog een bron benutten: het internet. En niet zozeer de zoekbalk van je browser, maar juist de gebruikers die klaar staan om de mysteries van deze wereld te ontrafelen (misschien gebruiken zij wel Google, wie weet!). Zo worden sommige onlinediscussies het toneel van grote ontdekkingen voor iedereen. We stellen er hieronder enkele voor.

Advertisement
throw_me_away1993/Reddit

throw_me_away1993/Reddit

Iemand uploadde deze foto van een vreemd geometrisch patroon dat stof altijd op het muggennet achterlaat, en vroeg zich af wat de oorzaak zou kunnen zijn. En het verhelderende antwoord was: "De vorige bewoner was iemand die rookte, met een ventilator bij het raam [...]. Deze afdruk blijft totdat je het hele muggennet grondig wast. Ik zou het verwijderen en in de badkuip met afwasmiddel wassen'. Kortom, de rook, die door de ventilator op het muggennet werd overgebracht, had bepaalde plekken plakkeriger gemaakt, zodat al het vuil van het muggennet vooral op die plekken bleef plakken!

Advertisement
lw1999/Reddit

lw1999/Reddit

We zien wel eens tralies van ramen die, in plaats van recht en evenwijdig aan het glas blijven, zich aan de onderkant verbreden tot een zachte kromming, compleet met krullen. Het is niet alleen een esthetische factor, maar een vorm die het mogelijk maakt die ruimte te gebruiken voor plantenbakken!

LocalSalesRep/Reddit

LocalSalesRep/Reddit

En nog even over de ouderwetse metalen inrichtingsdecoraties: als je toevallig op een antieke trap de hoeken bedekt ziet met perfect gevormde driehoeken, weet dan dat ze een ingenieuze truc zijn om te voorkomen dat stof en vuil zich ophopen op die plaatsen die zo moeilijk schoon te maken zijn! Ze kunnen overal wel nuttig zijn.

pepperjobe21/Reddit

pepperjobe21/Reddit

Als je toevallig door de Engelse stad Bath wandelt en je ziet deze vreemde metalen kegel bij de ingang van een oud herenhuis, dan zou je iedereen kunnen verrassen door hem te herkennen als een... fakkeldover! In het Engels heet het een 'snuffer', en het was bedoeld om bezoekers in staat te stellen hun fakkels te doven voordat ze het huis binnengingen. De rijkste herenhuizen hadden zelfs jongens (link boy) ingehuurd om dat te doen!

kjax016/Reddit

kjax016/Reddit

Gebruikersvraag: "Dit luxe hotel heeft een ondiep bad met twee kanten. Als je op de knop drukt, gaat aan één kant een rood lampje branden en vult het zich gedurende 30 seconden met warm water. Dan gaat de andere kant branden met een blauw licht en koud water, en gaat na nog eens 30 seconden uit'. Je raadt het misschien al: dit zijn typische baden in sauna's of openbare baden in veel Midden-Europese landen, ontworpen om de voeten eerst in warm water en daarna in koud water te plaatsen om de bloedsomloop te verbeteren.

Advertisement
LeaMonster/Reddit

LeaMonster/Reddit

Als je ooit een pil tegenkomt die op een medicijn lijkt, maar vol metalen fragmenten zit, slik hem dan niet in: hij is bedoeld voor herkauwers!

shape_reality/Reddit

shape_reality/Reddit

Een voorwerp dat vaak in recyclingcentra lijkt te belanden: een magnetische flessenhouder!

Advertisement
Jaol17/Reddit

Jaol17/Reddit

Het is geen monster, noch een mislukt knutselwerkje, maar een oud souvenir dat bij toeval is gevonden: het schijnt dat sinds de 16e eeuw in veel toeristenoorden, vooral aan de kust, de gewoonte bestond om vissen als roggen binnenstebuiten te keren en ze te vormen tot zeedemonen of angstaanjagende wezens van het water. Ze werden gedroogd en vervolgens verkocht als souvenirs!

3kota/Reddit

3kota/Reddit

Deze ring met een merkwaardig uitsteeksel werd ontworpen voor de verzorging van kinderen of zieken: het holle aanhangsel is in feite een lepel.

Advertisement
thedudeabides227/Reddit

thedudeabides227/Reddit

Tot slot een voorwerp dat door een particuliere beveiligingscamera werd opgemerkt: op de opname was te zien hoe een vrouw het doel naderde, het apparaat vasthield, dat een soort knetterend geluid voortbracht, en vervolgens snel vertrok.

Dit is een frequentiescanner die door autodieven wordt gebruikt om op afstand de beveiligingscodes van autosleutels (die vaak bij de toegangsdeur worden bewaard) op te vangen en zo dichtbij geparkeerde auto's te kunnen openen.

Kende je al deze voorwerpen en hun functies al?

Advertisement