Dekens tot kussens vouwen : een geniaal en decoratief ruimtebesparend idee

door Natasja

13 September 2022

Dekens tot kussens vouwen : een geniaal en decoratief ruimtebesparend idee
Advertisement

Hoe vaak laten we geen dekens en plaids in huis rondslingeren waarvan we niet weten waar we ze moeten laten, zodat we ze altijd bij de hand hebben? Vooral 's avonds en in de koude jaargetijden, voor momenten van ontspanning, zijn ze een veelgebruikt accessoire en aanwezig in elk appartement. Eenmaal gebruikt, creëren ze echter een beetje een rommeltje, meestal op bedden en banken.

En ook al is een kamer schoon en helemaal opgeruimd, wekt de achtergelaten deken onmiddellijk een idee van rommel en chaos. Er bestaat een methode om dekens zo te vouwen dat ze klein, compact en kussenachtig worden en op bedden en banken kunnen worden gelegd om de kamer er stijlvoller en opgeruimder uit te laten zien.

via @effectivespaces/TikTok

Advertisement
@effectivespaces/TikTok

@effectivespaces/TikTok

De techniek waar we het over kan je goed zien in een video @effectivespaces op TikTok. De gebruikster in kwestie is een liefhebber van het genre en heeft een zeer goed gevolgd profiel waarop ze waardevolle creatieve en huiselijkeorganisatietips geeft.

De vrouw laat dus zien hoe je twee dekens op een zeer vergelijkbare manier vouwt. De methode is gemakkelijker gedaan dan gezegd en kan in een paar eenvoudige stappen worden samengevat:

  • Vouw de deken een paar keer tot je een lange, smalle strook hebt.
  • Begin de strook aan beide kanten te vouwen, maar doe dit slechts eenmaal aan de ene kant en verscheidene keren aan de andere kant.
  • Wanneer je van de kant die je zo vaak gevouwen hebt aan de andere kant komt, vouw je nog een laatste keer, waarbij je alles onder de bovenste flap schuift van de kant die je één keer gevouwen hebt.
  • Die flap fungeert als een "hoes" en je zal een zacht vierkant stuk fleece hebben om op je bed, bank of fauteuil te leggen, samen met de andere kussens.
  • Als alternatief kun je, zoals in de video met de tweede deken wordt gedaan, vele malen rollen in plaats van vouwen. In dit geval krijg je in plaats van een vierkant kussen een cilindrisch kussen, dat net zo mooi en precies is.

Dit idee kan nog bruikbaarder en perfecter worden voor in huis als je dekens hebt die passen bij de kussens of andere meubelstukken. Als je het proces in detail wilt zien beschreven, kun je de video https://www.tiktok.com/@effectivespaces/video/6959908893493415170 rechtstreeks op het profiel van de gebruikster bekijken.

Wat vind je? Is dit een idee dat je in de praktijk zult proberen te brengen?

Advertisement