x
Decoreren met kaarsen: 11 elegante ideeën…
Verwijder kreukels uit lakens met een DIY spray 3 slimme tips voor een perfecte badkamerreiniging

Decoreren met kaarsen: 11 elegante ideeën om je te inspireren

20 September 2022 • Door Natasja
894
Advertisement

Er is niets zo moois als een kaars, al is het er maar één, om onmiddellijk een gezellige, zachte en intieme sfeer te creëren. In feite verandert de zachte, flikkerende verlichting van die kleine brandende vlammen elke ruimte - zelfs een buitenruimte - in een omgeving gehuld in mysterie.

Als je dan kaarsen kiest die bijzonder zijn van vorm en kleur, en nog meer denkt aan creatieve en verfijnde manieren om neer te zetten, worden ze een charmante decoratie in elke kamer van het huis, klaar om te worden aangestoken bij belangrijke gelegenheden en speciale momenten. Laat je inspireren door onderstaande ideeën.


Een set kaarsen, van eender welke kleur maar bij voorkeur van verschillende grootte, past mooi in metalen kooien voor een decoratie met een ietwat shabby chic smaak.

Heb je daarentegen kaarsen in kleine glaasjes, steek ze dan in de grotere glazen kandelaars en vul de ruimte tussen de twee houders met parels: een vleugje weelderigheid met weinig!

Advertisement

Om de schoonheid van de kaarsen te versterken, plaats ze voor een spiegel: zowel die op de vloer als die op een plank vormen een prachtige decoratie.

foto: lifebuzz.com

Bij het gebruik van kaarsenhouders in glazen flessen kun je je uitleven met decoratiematerialen. Glazen edelstenen van verschillende kleuren zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te vinden.

Glazen flessen met wasdruppels: een licht gotische toets te midden van kaarsencomposities.

Advertisement

Wees niet bang om verschillende kleuren en zelfs verschillende kandelaars te mengen: een eclectische compositie kan het resultaat zijn!

Glazen of plastic parels die grote cilinders vullen, ook van glas, en bovenop de theelichtjes: eenvoudig en schilderachtig.

Advertisement

De natuur kan ook helpen: heb je er wel eens aan gedacht gedroogde peulvruchten te gebruiken als basis voor kaarsen?

Of verse bloemen in omgekeerde wijnglazen, om te gebruiken als kandelaars?

Advertisement

Een dienblad met mos, of misschien ook een compositie van vetplanten, en kaarsen ertussen. Het zal zelfs als de kaarsen niet aan zijn, mooi zijn !

Niet alleen lantaarns: ook (dekselloze!) glazen dozen zijn een sensationele vitrine voor een groep kaarsen, zelfs zeer eenvoudige!

Welk idee heeft jouw voorkeur?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt