Het geheime wapen om moeiteloos muren schoon te maken? Voor velen is het de roterende mop

door Natasja

01 Oktober 2022

Het geheime wapen om moeiteloos muren schoon te maken? Voor velen is het de roterende mop
Advertisement

Muren schoonmaken is een van die huishoudelijke klusjes die altijd veel tijd kosten en je vaak dwingen om alles te verplaatsen, ladders en krukken te gebruiken of op een zeer ongemakkelijke manier te moeten bukken. Soms kan dit opgelost worden door vloerstofmoppen, waarop gewassen en uitgewrongen microvezeldoeken worden aangebracht.

Er zijn echter ook speciale hulpmiddelen, en sommige daarvan hebben het sociale publiek veroverd, zoals op TikTok of Instagram. Azure MacCannell laat op haar account @livecomposed zien hoe je een van deze handige accessoires gebruikt.

via @livecomposed/TikTok

Advertisement
@livecomposed/TikTok

@livecomposed/TikTok

De mop in de video is een platte, afgeronde mop https://healthierhomeproducts.com/product/5-minute-cleanwalls-multi-use-mop/ die vaak in online hanleidingen te zien is. Het is er een zonder franjes, met de zachte doek die telkens vervangen en gewassen kan worden.

In een populaire video https://www.tiktok.com/@livecomposed/video/6961865976459611398 laat @livecomposed zien hoe ze het gebruikt om allerlei vlekken en sporen te verwijderen die de muren van kamers verpesten, inclusief de scheidingselementen in de verschillende kamers: ze bereidt een mengsel van warm water en waarschijnlijk wat schoonmaakmiddel (of misschien waterstofperoxide, zoals ook wordt gesuggereerd in de commentaren) in de wastafel of spoelbak (of een teil), dompelt de hele mop erin en haalt dan met de mop het vuil van de verschillende muren af. Vuilsporen lijken bijna magisch te verdwijnen.

Ze kiest er dus voor om de mop in het water te dompelen, zoals meestal gebeurt met dit soort hulpmiddel.

Advertisement
@livecomposed/TikTok

@livecomposed/TikTok

Niet iedereen gebruikt dit accessoire echter op die manier. Het bedrijf zelf dat de mop in kwestie produceert en het enorme succes van de video zag, nam contact op met Azure MacCannell en legde uit dat de meest efficiënte manier is om te spuiten. Dus heeft TikToker een nieuwe video gemaakt om te laten zien hoe je zelfs een deur vol krabbels nog makkelijker kunt schoonmaken, gewoon door een geschikt product (er wordt een specifiek product van hetzelfde merk gebruikt, maar je zou het product kunnen gebruiken dat je gewoonlijk het prettigst vindt voor de deuren) op de nog droge mop te spuiten en vervolgens over het schoon te maken oppervlak te wrijven.

Als je eenmaal met de mop over de houten deurpanelen hebt geveegd, die echt in vreselijke staat waren, lijkt het te werken op alle donkere vlekken als een gum. Je kunt de tweede video hier https://www.tiktok.com/@livecomposed/video/7006728991067491589 zien.

Gebruik jij ook een mop om muren en deuren schoon te maken?

Advertisement