Wil je het keramiek en de kranen van de badkamer laten glanzen? Je kan daar één product voor gebruiken

door Natasja

09 September 2022

Wil je het keramiek en de kranen van de badkamer laten glanzen? Je kan daar één product voor gebruiken
Advertisement

De badkamer schoon en glanzend maken is niet altijd een snelle en gemakkelijke klus en vergt in ieder geval veel ellebogenwerk. Wanneer je te maken krijgt met een bijzonder vieze badkamer of een badkamer met kalkaanslag, wordt het werk een stuk moeilijker.

Van de vele bekende geheimen voor het uitstekend behandelen van verschillende onderdelen van de badkamer, vooral keramiek en staal, zijn die op basis van natuurlijke ingrediënten het meest populair. Eén daarvan is gebaseerd op het gebruik van een waardevol, gemakkelijk te vinden en vrij goedkoop product, namelijk Marseillezeep.

Met een eenvoudig stuk zeep of zeepvlokken kan een multifunctionele reiniger worden gemaakt die bij verschillende gelegenheden en voor verschillende materialen kan worden gebruikt.

Advertisement
Creativo

Creativo

We tonen je hieronder de snelle en eenvoudige stappen waarmee je een echt veelzijdig en buitengewoon product kunt krijgen:

  • Koop een stuk Marseillezeep of Marseillezeep vlokken. Je hebt ongeveer 1/4 nodig in het eerste geval en vier eetlepels als je de voorkeur geeft aan de tweede.
  • Smelt de zeep au bain-marie tot een product met een romige consistentie.
  • Voeg de gesmolten zeep toe aan ongeveer 1 liter water, indien mogelijk heet, en meng goed tot het mengsel vloeibaar maar homogeen is.
  • Als je wilt, kun je een eetlepel baking soda toevoegen om de reinigende en wittend vermogen te verhogen.
  • En als je het echt geurig wilt maken, zodat het gevoel van reinheid nog intenser wordt, kun je een paar druppels etherische olie toevoegen. Je kunt kiezen uit eucalyptus, munt, citroen of tea tree.

Advertisement
Reddit

Reddit

Wanneer je het vloeibaar wasmiddel op basis van Marseillezeep klaar hebt, kun je het op twee manieren gebruiken:

  • Als je het met behulp van een trechter in een fles giet, gebruik het, voor de schoonmaak, door het rechtstreeks op een spons te gieten, te schrobben, te laten inwerken en af te spoelen.
  • Als je het echter in een spuitbus wilt bewaren, spuit het bij gebruik overvloedig op de te behandelen zone en wrijf het in, waarna je de normale reinigings- en spoelstappen uitvoert.

Dit soort tovermiddel kan, zoals gezegd, worden gebruikt voor alle keramische onderdelen, kranen, douches, vloeren en zelfs, voor deuren of andere houten onderdelen.

Als het vuil op sommige plaatsen bijzonder hardnekkig is, komt dat omdat het ingredient niet te agressief is en geschikt is voor delicate oppervlakken. Je kunt het dus, waar en wanneer nodig, aanvullen met een meer schurend middel op basis van zout, bicarbonaat en water of, nog beter, azijn. Op plaatsen waar vuil moeilijk los te maken is, breng deze pasta aan, schrob met een oude tandenborstel, laat het een paar uur staan en spoel het daarna af. Je badkamer zal echt glanzen.

Wat denk je? Ga je deze schoonmaaktips toepassen?

Advertisement