10 ongelooflijke inspiraties voor het inrichten en decoreren van een badkamer in boerderijstijl

door Natasja

09 September 2022

10 ongelooflijke inspiraties voor het inrichten en decoreren van een badkamer in boerderijstijl
Advertisement

De farmhouse stijl, geïnspireerd door de grote Noord-Amerikaanse boerderijen, is die typische manier van inrichten en decoreren van de woning met rustieke houten en metalen elementen en details. Het wordt gekenmerkt door de opzettelijk onverzorgde look van onafgewerkte houten onderdelen, meubels, accessoires en gerecycled materialen zoals pallets, metalen emmers of oude ladders.

Alles wat een rustieke en natuurlijke uitstraling kan geven aan de inrichting kan deel uitmaken van deze stijl. Van de vele kamers of ruimtes die in boerderijstijl kunnen worden ingericht, is de badkamer degene die zich het meest leent omdat er verschillende elementen in kunnen worden gemengd en gematched.

Hier vind je een reeks fantastische ideeën om inspiratie op te doen, mocht je je badkamer willen veranderen.

Advertisement

Wit gecombineerd met hout is duidelijk een must bij deze manier van inrichten. Wanneer wit de overhand krijgt en als achtergrond dient voor hout en gegalvaniseerde ijzeren details, ontstaat een zeer lichte en natuurlijke sfeer.

Advertisement

Als wastafelmeubel kan in bepaalde gevallen een oude houten kast worden gebruikt, eventueel met toevoeging van een marmeren blad. En voor een nog rustieker tintje, de klassieke houten balk is altijd zeer mooi.

Houten wanden en vloer en witte en turquoise details zijn geschikt voor een nog rustieke en natuurlijke, maar meer kleurrijke stijl. Een niet onbelangrijk detail is de metalen emmer onder de wastafel, die onmiddellijk de sfeer van een boerderij oproept.

Een andere grote farmhouse-klassieker zijn de majolicategels die, in het geval van de badkamer, natuurlijk zowel voor de vloer als de wanden kunnen worden gebruikt.

En een grote, langwerpige kast van onbehandeld, duidelijk gerecycled hout, die onmiddellijk aan boerderijmeubels doet denken, is ideaal voor een grote badkamer. Hij is perfect, bijvoorbeeld, voor twee wastafels.

Advertisement

Een houten boomstam met ingekerfde delen voor toiletrollen kan duidelijk een heel bijzonder element zijn in je rustieke badkamer.

Het mooie van de boerderijstijl is dat alles iets anders kan worden. In het geval van de badkamer op de foto zijn kleine houten lades heel bijzondere planken geworden.

Advertisement

Voor een rustiek maar zeer chique bad is hier een houten plank die over de randen rust en een mooie houten boomstam aan de voet van het bad, waar je alles op kunt leggen precies wat je nodig hebt voor een super-relaxerend bad.

De oude houten ladder hergebruikt als handdoekenrek is een andere grote klassieker die niet mag ontbreken in een farmhouse badkamer.

Advertisement

En, tenslotte, enkele zeer eenvoudige planken van ruw hout, die in een ruimte als deze altijd van pas komen.

En zou jij je badkamer in de boerderijstijl inrichten?

Advertisement