x
Oude wasmiddelflessen: 9 supercreatieve…
Lakens zonder hoeken: je kunt ze met een eenvoudig gebaar perfect aan de matras laten aansluiten Een perfect kapsel: geen pluizig haar met deze middelen

Oude wasmiddelflessen: 9 supercreatieve DIY-projecten om ze nuttig te recyclen

12 September 2022 • Door Natasja
1.647
Advertisement

Plastic wasmiddelflessen, of ook bepaalde flessen met middelen voor het schoonmaken van diverse huishoudelijke oppervlakken, zijn altijd gemaakt van een zeer dik en bestendig materiaal. Die verpakking moet namelijk de chemicaliën waaruit de verschillende producten bestaan, kunnen bevatten zonder dat hij stuk gaat, en moet ook het niet onaanzienlijke gewicht van de hele inhoud kunnen dragen zonder te vervormen.

Als de producten op zijn en je geen navullingen gebruikt, belandt elke fles in de vuilnisbak. In plaats daarvan kunnen wasmiddelenverpakkingen, juist vanwege die kenmerken van robuustheid en duurzaamheid, uitstekende hulpmiddelen zijn voor creatieve projecten. Je kunt er handige accessoires van maken om te ordenen of ook fantasierijke decoraties. Kijk eens naar de suggesties hieronder.


Ontdoe ze van de onderkant, maar laat de dop en het handvat zitten: ze worden een soort schepje waarmee je van alles kunt doen. Kinderen kunnen er op het strand met zand mee spelen, maar ze kunnen ook van pas komen voor wie cement moeten gebruiken voor huishoudelijk werk.

Met een schaar en een paar andere gewone gereedschappen, en door zorgvuldig witte (of op zijn minst doorzichtige) flessen te knippen, kun je fantastische lichtjes maken om je tuin te versieren.

Advertisement

Door in het midden een gat te boren, en er een hard stokje net onder het gat uit te steken, heb je een vogelvoederhuisje dat je kunt vullen met zaadmengsels om hen te helpen voedsel te vinden in de koude maanden, of ook wanneer ze aan het nestelen zijn. Hang het hoog op waar de vogels zich veilig voelen en je zult ze gelukkig maken!

De plattere flessen zijn handige documenthouders om het kantoor op te ruimen, of ook tijdschriften.

Door de bovenkant van de flessen met de bredere bodem te verwijderen, ontstaat een soort mandje met een handvat, handig voor bijvoorbeeld in de garage om verschillende soorten schroeven, spijkers en andere kleine voorwerpen op orde te houden.

Advertisement

Als je verschillende tijdschriften verzamelt die per maand of jaar worden ingedeeld, kun je de flessen als mandjes gebruiken, maar laat de rug van elk tijdschrift duidelijk zichtbaar.

Met een paar gaatjes in de dop en vier of vijf bovenaan het handvat, hebt je een zeer handige compacte gieter gemaakt, perfect voor kamerplanten.

Advertisement

Er zijn er zelfs die wasmiddelflessen omtoveren tot perfect ingerichte poppenhuizen met miniatuurmeubeltjes en zelfs lichtjes!

Tot slot, een altijd erg grappig idee is om op de flessen te tekenen om plantenbakken te maken in de vorm van gezichten, en de bloemen zullen het steeds veranderende kapsel zijn!

Heb je wel eens wasmiddelflessen gerecycled?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt