Bevlekte stoffen sandalen? Ontdek hoe je ze weer als nieuw kunt maken

door Natasja

02 Oktober 2022

Bevlekte stoffen sandalen? Ontdek hoe je ze weer als nieuw kunt maken
Advertisement

In warmere tijden van het jaar wordt de hele garderobe lichter: lagen kleding verdwijnen, en stoffen worden dunner om koeler en meer ademend te zijn. Ook schoenen worden ingeruild, en zo wordt het voor velen noodzakelijk om maandenlang in open schoenen van vele verschillende stijlen te lopen.

In feite zijn er veel verschillende soorten sandalen, variërend in ontwerp en materiaal, en ze komen allemaal in contact met vuil in de omgeving en met o.a. zweet, water. Onvermijdelijk worden ze bevlekt en beschadigd met soms heel zichtbare sporen. En wat kun je doen als het gaat om schoenen van stof, misschien zelfs van kostbare stof, die je niet in de wasmachine wilt doen? Je kunt een handige methode toepassen, ook te zien op een TikTok-video van @vanesamaro91.

via @vanesamaro91/TikTok

Advertisement
@vanesamaro91/TikTok

@vanesamaro91/TikTok

Hoewel sommige soorten rubberen of synthetische sandalen op een oppervlakkige manier kunnen worden schoongemaakt, eventueel met zeep die niet zo delicaat is, is het beter om voorzichtiger te zijn met een paar stoffen schoenen.

De expert toont ons hoe zij dit voor haar klanten doet: het product dat ze gebruikt en dat ze als een onfeilbare bondgenoot voor deze klus beschouwt, is een vlekkenverwijderaar voor droge stoffen. Dit is een schuim, dat ook op Amazon https://www.amazon.it/Folex-Instant-Carpet-Remover-Company/dp/B001B0V5GG te vinden is, maar gelijkwaardige producten kunnen ook werken, altijd bedoeld om vlekken uit stoffen en bekleding te verwijderen zonder gebruik te maken van water.

Dit is hoe je een stoffen sandaal of schoen het beste kunt schoonmaken:

  • Neem een schone handdoek en spuit er vlekverwijderaar op - gebruik het product niet rechtstreeks op de vlek!
  • Wrijf het op de te behandelen vlek, goed deppen, en je zult zien dat de vlek snel verdwijnt.
  • Verwijder alle resten met een borstel.

Verder:

  • Als er ophopingen van vuil zijn op de randen van labels op de binnenzool, of ook op de naden van de hele schoen, verwijder deze dan met dunne hulpmiddelen (in de video wordt een soort plastic spatel gebruikt, dun en met scherpe randen), of ook een oude tandenborstel.
  • Als er leren inzetstukken zijn, reinig en bevochtig ze dan met een geschikt leer verzorgingsproduct.

De schoenen worden weer echt als nieuw, je kunt het resultaat in de video https://www.tiktok.com/@vanesamaro91/video/7118867491362721066 zien.

Advertisement