De superefficiënte methode om kunstleren schoenen in de wasmachine te wassen

door Natasja

07 September 2022

De superefficiënte methode om kunstleren schoenen in de wasmachine te wassen
Advertisement

Kunstleren schoenen wassen, vooral klassieke witte sportschoenen, is niet altijd zo eenvoudig met gegarandeerde resultaten. Meestal is de snelste manier om ze weer schoon te krijgen, ze in de wasmachine te stoppen.

Het wassen van schoenen in de wasmachine heeft echter voor- en nadelen en vereist dat men duizend voorzorgsmaatregelen neemt om te voorkomen dat de schoenen worden verpest of niet schoon genoeg worden. Onder de meest populaire methoden, is er een verschenen op TikTok die echt effectief, veilig en eenvoudig lijkt te zijn.

via @lacasadimattia/TikTok

Advertisement
@lacasadimattia/TikTok

@lacasadimattia/TikTok

We hebben het over de methode die wordt geïllustreerd in een video van @lacasadimattia, een digitale creator die ook vrij bekend is op TikTok, dat inhoud biedt met betrekking tot DIY en huishoudelijk schoonmaken. De techniek in kwestie heeft de bijzonderheid dat handdoeken worden gebruikt om schoenen in de wasmachine te doen.

Blijkbaar zouden de handdoeken voorkomen dat de schoenen tegen de trommel slaan, waardoor ze als schokdemper zouden werken en de reinigingskracht zou toenemen. De methode kan in ieder geval in een paar eenvoudige stappen worden samengevat:

  • Behandel de schoenen vooraf door er een ontvetter of vlekkenverwijderaar voor witte kledingstukken op te spuiten en doe in elk van de schoenen een half dopje bleekmiddel.
  • Laat tien minuten intrekken.
  • Doe de schoenen in de wasmachine samen met twee handdoeken, bij voorkeur witte - als ze gekleurd zijn, in ieder geval niet van het soort dat kleur verliest of pluist.
  • Voeg wasmiddel toe en programmeer een cyclus voor delicate kledingstukken op 40°.

Het resultaat is werkelijk een wonder. Als je het proces stap voor stap wilt zien, raden we je aan de video in kwestie te bekijken of direct een kijkje te nemen te nemen naar de zeer nuttige inhoud die wordt voorgesteld door @lacasadimattia, door zijn profiel te bezoeken.

Het is natuurlijk geen methode die wij je aanraden vaak in de praktijk te brengen, want het is bekend dat het vaak in de wasmachine stoppen van schoenen op den duur kan leiden tot het losraken of beschadigen van sommige onderdelen ervan. Het is wenselijk de techniek één keer toe te passen, voor dieptereiniging, en af te wisselen met meer natuurlijke en minder agressieve methoden.

Tot de meest aanbevolen producten behoren het gebruik van betaalbare producten zoals Marseillezeep gemengd met baking soda, tandpasta en citroensap verdund met water. Probeer het oppervlak van je schoenen krachtig in te wrijven met een van deze ingrediënten en een borstel, laat het inwerken en spoel het met de hand af. Deze oplossingen zijn zeer effectief en prima af te wisselen met de wasmachine. 

Heb je al een van deze technieken geprobeerd? 

Advertisement