4 badkamerschoonmaaktips om in gedachten te houden om onnodige inspanning te voorkomen

door Natasja

06 September 2022

4 badkamerschoonmaaktips om in gedachten te houden om onnodige inspanning te voorkomen
Advertisement

Wie wil nou al zijn vrije tijd besteden aan het schoonmaken van het huis? Waarschijnlijk niemand. En toch zijn er dagen dat het lijkt alsof we veel meer ons best moeten doen dan we zouden willen als we beginnen met de verzorging van een ruimte als de badkamer, waar het handhaven van het juiste niveau van hygiëne misschien nog wel een grotere uitdaging is dan elders.

Met behulp van tijdbesparende trucs kan je echter een en ander versnellen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Professionals en schoonmaakdeskundigen delen veel trucs online, en hoewel ze voor sommigen voor de hand liggen, zijn ze niet altijd bij iedereen bekend. Hieronder staan er vier die de moeite waard zijn om in overweging te nemen.

Advertisement

Altijd basisproducten klaar hebben staan

Altijd basisproducten klaar hebben staan

@cleanhappyco/TikTok

Laten we beginnen met een basisregel: schoonmaakprofessional @cleanhappyco beveelt iets aan waar we niet altijd aan denken, namelijk om de absolute minimum hulpmiddelen klaar te houden - onder de badkamerwastafel, of in de buurt - om de ophoping van vuil te voorkomen.

Maak ruimte in een kast, lade, wagen of plank voor:

  • glasreiniger
  • ontvetterspray voor meerdere oppervlakken
  • tenminste een paar zachte doeken

Gebruik de meest geschikte producten voor het soort materiaal dat je moet schoonmaken en vergeet niet om de dag schoon te maken zodat er geen vuilophoping ontstaat die dan moeilijk te verwijderen is. Vooral spatten van tandpasta of make-upproducten, maar ook bepaalde haarproducten.... Kortom, beter een snelle maar frequente veegbeurt dan later met agressieve producten te moeten ingrijpen om hardnekkig geworden vuil te verwijderen.

Advertisement

Geef de voorkeur aan gladde oppervlakken

Geef de voorkeur aan gladde oppervlakken

@vanesamaro91/TikTok

Als preventieve maatregel moet bij het inrichten of opknappen van de badkamer altijd de voorkeur worden gegeven aan gladde oppervlakken.

Een eigenares van een schoonmaakbedrijf geeft zelfs toe dat ze mozaïek douchevloeren echt vreselijk vindt, ook bijvoorbeeld vloeren die met de hand van centen zijn gemaakt: te veel kieren waarin zich vuil en schimmel vormen, een nachtmerrie om goed schoon te houden. En om alles elke keer te verwijderen heb je een borstel en heel wat inspanning nodig. Hetzelfde geldt echter voor kastdeuren met veel groeven en spleten, en voor elk meubelaccessoire dat bestaat uit veel kleine onderdelen, rooster en allerlei krullen.

Lichten uit?

Lichten uit?

@vanesamaro91/TikTok

Dezelfde professional onthult deze truc die ze in bepaalde badkamers toepast: als er zeer krachtige lampen in de buurt van de spiegellijst zijn (wat vaak het geval is), zet zij deze uit voordat ze het glas schoon maakt. Dit komt omdat ze, wanneer ze zo krachtig zijn, veel warmte afgeven en het glasoppervlak sneller droog maken, zodat het gemakkelijker is om kringen te houden.

Dus als er geen ramen zijn, is het misschien beter om alleen de plafondlamp in de badkamer aan te laten, en als die er niet eens is, deur open en licht aan in de communicerende kamer!

Accessoires voor andere schoonmaakwerkzaamheden kunnen ook van pas komen in de badkamer

Accessoires voor andere schoonmaakwerkzaamheden kunnen ook van pas komen in de badkamer

@cleaning_at83/TikTok


Als je van die kleine vaatsponsjes met een handvat gebruikt die je met zeep vult (een van de handelsnamen is 'dishmatic', en je vindt ze ook in alle grote online winkels), houd er dan een klaar in de badkamer, met het schoonmaakmiddel dat je gewoonlijk gebruikt voor verschillende oppervlakken. Zoals je in deze video https://www.tiktok.com/@cleaning_at83/video/7018593856870534405 kunt zien, kun je in feite met slechts één hulpmiddel keramiek en kranen schrobben, en daarna hoef je ze alleen nog maar af te spoelen.

Wat zijn jouw favoriete badkamerschoonmaaktrucs?

Advertisement