Kost het schoonmaken van keukenkastjes je veel moeite? Je zou de roterende mop kunnen proberen

door Natasja

28 September 2022

Kost het schoonmaken van keukenkastjes je veel moeite? Je zou de roterende mop kunnen proberen
Advertisement

Het schoonmaken van de keukenkastjes is een karwei waarvan je je niet te lang kunt vrijstellen, tenzij je de kastdeurtjes, als je ze opent, bedekt wilt zien met een kleverige laag die je vingers vuil maakt. Gewoon regelmatig koken en alle dampen en spatten van olie en sauzen maken alles vies. Zelfs als je de afzuigkap goed schoonhoudt en voortdurend laat draaien, kun je het vuil dat zich op de kasten in de ruimte afzet niet volledig verwijderen.

Daarom moet je je van tijd tot tijd uitrusten met stoelen, of beter nog met speciale ladders, handschoenen, teilen, spray's en doeken om die oppervlakken te reinigen en te drogen die, omdat ze hoog zijn, niet zo gemakkelijk schoon te maken zijn. Er is echter een methode die online erg populair is en die handig kan zijn voor wie dit klusje gemakkelijker en sneller wil klaren: het gebruik van een mop, vooral de roterende.

via @momthatlovestoclean/TikTok

Advertisement
@momthatlovestoclean/TikTok

@momthatlovestoclean/TikTok

Het is een van de populairste schoonmaakmethoden op TikTok en op sociale media in het algemeen, overal waar huishoudelijke klusjes worden besproken. Merken over de hele wereld produceren er enkele modellen van, met de speciale emmer die de roterende rol uitwringt.

De lange steel van een mop kan namelijk, net zoals hij je helpt om je niet over de te wassen vloer te buigen, van pas komen bij het schoonmaken van oppervlakken boven het hoofd. Inclusief keukenkasten, en waarom niet, zelfs badkamermuren en de daarop gemonteerde kasten.

We zien dit ook in een video https://www.tiktok.com/@momthatlovestoclean/video/6991091545491442950 van Tiktokker @momthatlovestoclean: ze vult de emmer met zeep (in dit geval een beetje vloeibare afwasmiddel, een lepel afwaspoeder en niet veel warm water), schuift vervolgens de ronde mop in de behuizing, activeert de centrifugeercyclus met het pedaal en haalt hem, in plaats van de vloer te wassen, handig over de verticale oppervlakken.

De vrouw legt uit dat deze methode zeer goed ontvet, vingerafdrukken verwijdert en geen zeep laat druppelen: het belangrijkste is de mop zeer goed uit te wringen alvorens deze te gebruiken. In de commentaren lezen we enthousiaste meningen van andere gebruikers: 'Ik heb de mop en het schoonmaakmiddel gisteren gekocht en vanavond mijn kasten schoongemaakt. Het bespaarde me zoveel tijd en werkte geweldig. Ik bleef gespaard van rug- en kniepijn".

Inderdaad, juist het gemak van een dergelijke oplossing maakt het een truc om te proberen, vooral voor degenen die niet gemakkelijk op krukken, stoelen of ladders kunnen klimmen om moeilijke plaatsen te bereiken. Als het meubilair grotendeels glad is, zonder al te veel inlegwerken en spleten, kan het de voorkeur krijgen om het regelmatig schoon te maken.

Het is zeker een methode die een zorgvuldige reiniging van de mop vereist: het is beter verschillende reservemoppen te hebben, en ze altijd grondig te wassen met de wasmachine voordat je ze voor verschillende oppervlakken gebruikt. Een van de gemakken van deze modellen is dat de moppen gemakkelijk te wassen zijn.

Heb je al eens geprobeerd meubels op deze manier schoon te maken?

Advertisement