9 creatieve trucs om kleine alledaagse problemen op te lossen

door Natasja

02 September 2022

9 creatieve trucs om kleine alledaagse problemen op te lossen
Advertisement

Er zijn vaak alledaagse situaties en kleine obstakels waarvoor we praktische oplossingen zouden willen om ons leven gemakkelijker te maken en die we, hoe intuïtief ook, niet kunnen vinden. En er zijn van die slimme, eenvoudige maar zeer nuttige trucjes die we soms, bijna per ongeluk, ontdekken of die we te zien krijgen, en die een hele andere draai aan onze dag geven.

Het zijn geniale alledaagse ideeën die tijd, ruimte en werk kunnen besparen, of ons in staat stellen sommige voorwerpen in plaats van andere te gebruiken. Om beter te begrijpen waar we het over hebben, bekijk dan de ongelooflijke voorbeelden die hieronder voor je verzameld zijn!

Advertisement

Het gebruik van het ovenrooster om de typische gevouwen vorm aan tortilla's te geven is een eigenaardig maar zeer nuttig idee, vooral als je gasten wilt verrassen en een keuken die niet al te goed is uitgerust.

Advertisement

Moet je de tafel dekken voor een feest of een andere gebeurtenis en mis je een paar taartplateaus? Maak je geen zorgen, combineer gewone borden met gewone glazen, bij voorkeur wijnglazen, en je krijgt geweldige exemplaren.

Om te voorkomen dat insecten je drankjes verpesten, en misschien een aperitief in de buitenlucht verstoren, maak gewoon gaatjes in cupcakevormpjes, die ongeveer dezelfde diameter hebben als de glazen. Steek er een rietje in en bedek je drankjes met deze geïmproviseerde deksels. Ze zullen zeer origineel en beschermd zijn.

Het klassieke muffimvormpje kan ook worden gebruikt aan het uiteinde van ijslolly's om niet vies te worden. Vooral voor kinderen is het een heel goede oplossing.

En hoe vaak weet je niet welke van de vele stekkers op een stekkerdoos bij een bepaald apparaat hoort. Heb je er wel eens aan gedacht om ze te etiketteren?

Advertisement

Om de vaak te veel op elkaar lijkende sleutels in een bos te herkennen, kun je ze beschilderen met gekleurde nagellak (het is een geweldige manier om oude potjes te recyclen!). Je zult ze onmiddellijk herkennen en zult een heel chique sleutelbos hebben.

Om de oorbellen bijelkaar te houden, vooral op reis, kun je er knoopjes in doen.

Advertisement

En als de toiletrolhouder breekt, kan elk voorwerp met de juiste vorm zijn plaats innemen. Een speelgoeddinosaurus met lange hals, bijvoorbeeld, kan een waardige en zeer originele vervanger zijn.

Wat ten slotte te doen, wanneer de spons niet in bepaalde te reinigen spleten past? Knip hem gewoon in bij de uitstekende delen en klem hem er zo in dat hij perfect past en elke spleet schoonmaakt.

Vind je deze ideeën nuttig? Welke zou je onmiddellijk in praktijk brengen?

Advertisement