Een borstel die het schoonmaken voor je doet: tips voor het gebruik van een waardevolle schoonmaakbondgenoot

door Natasja

04 September 2022

Een borstel die het schoonmaken voor je doet: tips voor het gebruik van een waardevolle schoonmaakbondgenoot
Advertisement

Het is duidelijk dat de methoden, trucs en producten om het huis schoon te maken nooit genoeg lijken te zijn. We hebben allemaal wel een zwakke plek in huis, iets wat we niet kunnen laten glanzen zoals we willen of wat we niet perfect kunnen schoonmaken. En zelfs als we producten vinden die gemaakt lijken te zijn voor bijzonder hardnekkig vuil, moeten we ons wapenen met geduld en elleboogvet om de reinigende eigenschappen ervan optimaal te benutten. We hebben niet altijd zin daar in of het geduld hiervoor.

Maar er bestaan dus andere hulpmiddelen die speciaal zijn uitgevonden om inspanning tot een minimum te beperken en de resultaten te optimaliseren. Sommige daarvan zijn bij de meeste mensen niet bekend, maar het gebruik ervan lijkt het waard te worden aanbevolen en verspreid.

Dat is het geval met een roterende elektrische borstel die speciaal lijkt te zijn gemaakt om vuil van tegels en andere oppervlakken te verwijderen, waardoor tijd en werk aanzienlijk worden verkort. Het is zelfs in verschillende video's op TikTok verschenen.

via @starlightcleaning/TikTok

Advertisement
@starlightcleaning/TikTok

@starlightcleaning/TikTok

Onder de vele mensen die dit schoonmaakhulpmiddel uitproberen is gebruiker @starlightcleaning, die een video op TikTok plaatste waarin de werking van dit merkwaardige product werd getoond. Het lijkt bijna of dit hulpmiddel deze klus alleen kan klaren.

Op de video is te zien hoe een betegelde muur, vergelijkbaar met die van een badkamer, wordt gereinigd met behulp van deze roterende borstel. In enkele seconden zie je een hand een specifiek reinigingsmiddel op de tegels sprenkelen, de borstel bedienen en deze met krachtige ronddraaiende bewegingen over het oppervlak laten gaan, waardoor een soort schuim ontstaat en het vuil wordt verwijderd. Ten slotte wordt de muur met een spons afgespoeld, waarbij schuim en vuil worden verwijderd. De tegels lijken, bijna als bij toverslag, weer te glimmen.

De video is zo snel en uitputtend dat hij soms een hypnotiserend effect heeft. En het maakt nieuwsgierig naar de werkelijke effectiviteit en geldigheid van dit hulpmiddel. Het is, blijkbaar, een product dat overal te vinden is. Je kunt het gemakkelijk vinden op sites als Amazon, met diverse accessoires die geschikt zijn voor verschillende soorten hoeken, oppervlakken en materialen in huis, en tegen een vrij lage prijs voor de resultaten die het belooft.

Als je hier nieuwsgierig naar bent, kun je, voordat je je verder informeert, de video in kwestie direct bekijken op het eerder genoemde TikTok-profiel: https://www.tiktok.com/@starlightcleaning/video/7121124419359100203.

Wat vind je ervan? Zou je het ook willen kopen?

Advertisement