Ontdek een snelle en eenvoudige methode om het dekbed in het dekbedovertrek te doen

door Natasja

27 Oktober 2022

Ontdek een snelle en eenvoudige methode om het dekbed in het dekbedovertrek te doen
Advertisement

Wanneer het 's nachts kouder begint te worden, komt de tijd om warmere dekens op het bed te gebruiken, maar in plaats van lagen van verschillende stoffen, geeft bijna iedereen tegenwoordig de voorkeur aan dekbedovertrekken. Dit zijn de overtrekken die zo zijn gemaakt dat ze kunnen worden gevuld met dekbedden, die ze van binnen opvullen, en ervoor zorgen dat de kleuren van het linnengoed altijd duidelijk zichtbaar zijn, in plaats van te worden bedekt door min of meer dikke dekbedden.

Iedereen die deze sets gebruikt in de slaapkamer, weet dat je elke keer als je het dekbed in het dekbedovertrek moet stoppen, je veel onhandig moet manoeuvreren en je armen erin moet uitsteken. Want het is erg oncomfortabel om te slapen met een scheef dekbed! Er zijn echter technieken om de taak gemakkelijker te maken, en één daarvan is die welke ook door schoonmaakprofessional @estela_tips op TikTok wordt geïllustreerd.

via @estela_tips/TikTok

Advertisement
Video tutorial via @estela_tips/TikTok

Video tutorial via @estela_tips/TikTok

De te volgen stappen zijn er niet veel, en als je ze eenmaal begrijpt, is het een vrij efficiënte handeling.

    1. Leg het dekbedovertrek binnenstebuiten op het bed, met de twee flappen open aan het voeteneind van het bed (de binnenkant is naar buiten gericht).
    2. Leg het dekbed erop.
    3. Neem de bovenste dekbedovertrekflap van het voeteneind van het bed en vouw het plat liggend over het dekbed.
    4. Begin nu met het oprollen van het dekbed (samen met het zojuist opgevouwen dekbedovertrek), vanaf het voeteneind naar het hoofdeinde van het bed.
    5. Als je het einde hebt bereikt, hoef je alleen maar je arm in het dekbedovertrek te steken, en de linkerbovenhoek van het dekbedovertrek (van binnenuit) en de hoek van het dekbed samen te pakken, en het eruit te trekken.
    6. Doe hetzelfde met de andere kant.
    7. Neem nu de twee hoeken die je er net hebt uitgehaald en ook het midden van het dekbed dat eruit kwam, en klop alles samen zodat het dekbedovertrek plat ligt met het dekbed erin.
    8. Het enige wat overblijft is het nu het gevulde dekbedovertrek netjes schikken in de richting die je maar wilt!

Het lijkt misschien ingewikkelder om uit te leggen, maar je hoeft alleen maar de instructievideo https://www.tiktok.com/@estela_tips/video/7016403241437039878 op TikTok te bekijken om te begrijpen dat het helemaal niet moeilijk is.

Als je nog steeds niet de methode had gevonden die je fijn vindt om je bed met het dekbedovertrek op te maken, kan dit iets voor jou zijn!

Advertisement