Een ode aan de herfst: 11 betoverende ideeën om dit kleurrijke seizoen in de tuin te vieren

door Natasja

23 Oktober 2022

Een ode aan de herfst: 11 betoverende ideeën om dit kleurrijke seizoen in de tuin te vieren
Advertisement

Voor sommigen is het dit seizoen enigszins saai, voor anderen is het feit dat het ons verleidt om ons op te krullen op de bank, onder de dekens en met een lekkere warme drank om ons te verfrissen, maar zonder ons te dwingen binnen te blijven, een heerlijk vooruitzicht. Er zijn duizend redenen om de herfst te waarderen, vooral als je gebruik kunt maken van een weliswaar kleine buitenruimte om de verbazingwekkende transformaties die de natuur ondergaat vóór de kou te bewonderen.

Het zijn niet alleen de bladeren die de tuin oplichten in warme, levendige kleuren, maar ook al die planten die klaar staan om met hun fascinerende vormen en kleuren deze tijd van het jaar te versieren die maar al te vaak alleen wordt geassocieerd met het ontbladeren van bomen. Bekijk de onderstaande ideeën om je tuin te versieren en tegelijkertijd de schoonheid van de herfst te vieren.

Advertisement

De kleuren die het eerst aan de herfst doen denken zijn zeker alle kleuren van het gele gamma tot het donkerste rood. Tussen zonnebloemen, late dahlia's, chrysanten, asters en meer, vindt men altijd wel iets om de tuin op te fleuren.

Advertisement

De zinken of metalen emmers en bakken met seizoensbloemen bij de ingang van het huis zijn klaar om gevuld te worden met bloemen die de herfst met warme kleuren laten stralen.

En het is betoverend om ook tussen de plantenbakken op de ingangstrap lichtdraden aan te brengen, de avond valt immers altijd eerder, en zo kun je er zelfs in het donker van genieten als je thuiskomt.

Een koperen pan om te vullen met kleurrijke bloemen: een ware kleurexplosie.

Maar er zijn ook veel planten waarvan de bladeren, groen en bordeauxrood met donkere ondertonen, prachtig te combineren zijn en buitengewone composities vormen.

Advertisement

Sommige hortensia's (niet alle!) kunnen aan het eind van de zomer worden gesnoeid, en hun gedroogde bloemen zijn ook prachtig in tuincomposities.

Als je van een rustieke stijl houdt, dan is de houten ladder in herfststijl perfect.

Advertisement

Een pompoen hoeft geen symbool van Halloween te zijn maar is juist een van de belangrijkste vruchten van het seizoen: je kunt er duizend decoraties mee maken!

Een kruiwagen, pompoenen en veel bloemen: eenvoudig en onvergetelijk.

Advertisement

En ook met bijna alleen maar pompoenen, misschien van verschillende kleuren en soorten, kun je superleuke composities maken, perfect op een veranda of bij de ingang van het huis.

Als je vuurkorven of kachels hebt om je buiten te verwarmen, dan kun je de zithoeken buiten ook aankleden met stoffering en textiel dat aan de herfst doet denken!

Laat je fantasie de vrije loop!

Advertisement