8 ingenieuze life hacks die het waard zijn om te kennen en op het juiste moment te gebruiken

door Natasja

03 September 2022

8 ingenieuze life hacks die het waard zijn om te kennen en op het juiste moment te gebruiken
Advertisement

Of het nu gaat om het voorkomen dat de inhoud van een pan omvalt in de auto en morst terwijl je hem naar het huis van een vriend of familielid brengt, of wanneer je een kledingstuk moet strijken en je je realiseert dat je geen strijkijzer hebt, er zijn elke dag wel gebeurtenissen die je geduld op de proef kunnen stellen.

Bepaalde klussen kunnen gemakkelijker worden geklaard als je maar de juiste truc gebruikt om problemen uit de weg te ruimen voordat ze zich voordoen, zoals het vermijden van het opruimen van verfdruppels na een schilderklus of het urenlang rommelen in een lade op zoek naar de verloren haarspeld of schroef. Voor deze en andere gevallen is het dan ook de moeite waard briljante oplossingen toe passen die je een hoop gedoe  besparen, zoals de oplossingen hieronder.

Advertisement
Reddit

Reddit

Dit, op Reddit 'Het geheim van een gelukkig huwelijk' genoemd, is voor iedereen handig, ook voor de ongetrouwden: een documentenklem die ervoor zorgt dat de tube tandpasta wordt uitgeknepen.

Advertisement
Mehavesuperpowers/Reddit

Mehavesuperpowers/Reddit

Iedereen die veel op een computer werkt (of speelt) weet dat het belangrijk is om de onderzijde te ventileren. Maar als je geen geld hebt voor professionele en ergonomische standaards, zijn er altijd nog de goedkope DIY alternatieven, zoals eierdozen.

Daddywithguns/Reddit

Daddywithguns/Reddit

Koks opgelet: kennen jullie deze tip op internet? "Ontdooi het eten eerst in de magnetron en doe het daarna in de broodrooster voor een knapperig resultaat in de oven. Werkt geweldig met kipnuggets en alles wat gepaneerd is'. Je kan altijd wel wat leren.

PsychologicalSink187/Reddit

PsychologicalSink187/Reddit

Als het strijkijzer ontbreekt, maar moeten ook de kreukels op de kleren ontbreken: "Mijn vriendin wilde de zakken met het strijkijzer plat maken, maar we realiseerden ons dat we er geen hebben. Ik heb haar laten zien dat je alleen een pan kokend water en een spuitfles nodig hebt. Blijkbaar komt opgroeien zonder geld altijd van pas'. Met liefde en zuinigheid kom je een heel eind.

 voy_conlag_mental/Reddit

voy_conlag_mental/Reddit

Advertisement
Ankyra/Reddit

Ankyra/Reddit

Magnetische metalen banden: in de badkamer, in lades van slaapkamers of overal waar een kaptafelhoekje is, zijn ze ideaal om haarspelden, pincetten, scharen en andere soortgelijke metalen voorwerpen netjes te houden. In de garage zullen ze je ook helpen om altijd schroevendraaiers en al het andere dat je nodig hebt bij de hand te hebben. En in de keuken, worden ze ook gebruikt voor messen!

Wanneer er moet worden geschilderd en je niet wilt dat er verf van de kwasten druipt, help jezelf met een flexibeam die op de emmer of bak met verf wordt geplaatst.

Advertisement

Lunchen met vrienden of familie, iedereen brengt iets mee, en jij moet een hele pan meenemen: om niet het risico te lopen dat de inhoud er uitloopt, help je jezelf door het deksel goed dicht te houden met elastiekjes die je aan de handvatten vastbindt!

Het zijn allemaal nuttige hulpmiddelen, deze trucs!

Advertisement