Ga creatief aan de slag met deze 13 briljante interieurideeën om meer ruimte in huis te hebben

door Natasja

03 September 2022

Ga creatief aan de slag met deze 13 briljante interieurideeën om meer ruimte in huis te hebben
Advertisement

Hoe groot een huis ook is, vroeg of laat lijkt het erop dat de ruimte nooit genoeg is. En als het om te beginnen een klein huis is, moet je meteen creatief zijn om de beschikbare ruimte zo goed mogelijk te benutten en zo orde en comfort te vinden.

Een goed georganiseerd huis is in feite leefbaarder, zonder onnodige rommel die je tot ingewikkelde manoeuvres dwingt om van de ene ruimte naar de andere te gaan. Hieronder vind je enkele inrichtingsideeën die in die zin altijd nuttig zijn.

Advertisement

Hanglampen die van het plafond op het werkblad neerkomen zijn mooi. Maar soms zitten de kasten gelijk boven het aanrecht, vooral als de keuken niet groot is. Het is beter om spots direct onder deze kasten zelf te installeren.

Advertisement

In de keuken, kasten, voorraadkamer... Overal zijn diepe uittrekladen een groot gemak om moeiteloos elk voorwerp te kunnen pakken. Ze kunnen zelfs zelf gemaakt worden!

Dunnere uittrekbare lades, zeer praktische verticale legplanken, kunnen in badkamer- of keukenmeubels worden aangebracht. In de badkamer, bijvoorbeeld, is het handig om ze naast de spiegel te hebben.

In de keuken kunnen ze echter bezems en ander schoonmaakhulpmiddelen bevatten.

Een andere mogelijkheid zijn planken aan het eind van een rij meubels, waar nog ruimte is, voor een hoek of raam. Het kunnen eenvoudige ondiepe planken zijn....

Advertisement

Of smalle kasten die bij de rest van het meubilair passen.

Op zolder kan de ruimte in de onderste hoek het best worden benut door op maat gemaakte kastjes.

Advertisement

En ook daar zijn de uittrekbare lades erg handig.

Als er een nis is, is het vullen ervan met planken erg handig, ook bij de ingang. En als er een leeg stuk muur overblijft na een set meubels, kun je dat opvullen door de nis te maken met gipsplaat, en alles zal er op maat gemaakt uitzien.

Advertisement

De smalle maar handige wandplanken komen overal van pas waar een wand vrij is, zelfs boven de badkuip in de badkamer.

Wanneer je, in welke ruimte dan ook, moet inrichten met slanke consoletafels, kan het mooi zijn dit te doen met "gehalveerde" meubelen.

Advertisement

Duodeuren: dit zijn deuren die in tweeën zijn gedeeld, waarbij er in plaats van één vleugel twee zijn die samen of onafhankelijk van elkaar gesloten of geopend kunnen blijven. Ze zijn bijvoorbeeld handig in kinderkamers, omdat ze het mogelijk maken de kinderen in de gaten te houden, zonder naar binnen te hoeven gaan. Of om een kleine barrière te maken in kamers waar je niet wilt dat de hond zich begeeft.

Heel veel nuttige ideeën, vind je ook niet?

Advertisement