Je zakdoek vergeten in je gewassen broek? Er is een methode om de situatie te herstellen

door Natasja

04 September 2022

Je zakdoek vergeten in je gewassen broek? Er is een methode om de situatie te herstellen
Advertisement

Een huishoudelijk ongelukje dat iedereen ten minste één keer in zijn leven overkomt: vergeten, alvorens de wasmachine te starten, de zakken van een broek leeg te maken waarin een zakdoek of wat papier waren achtergebleven. Het resultaat is, zoals we allen weten, dat de hele was, en vooral de zak van de broek in kwestie, bedekt raakt met een sluier van witte papiervezels die de hele wasbeurt lijken te verpesten.

Het is ooit gebeurd met een expert die haar ervaring deelt op TikTok, op het account @estela_tips. De vrouw stroopte haar mouwen op en maakte van de gelegenheid gebruik om het incident te gebruiken voor een sociaal experiment: het testen van een truc die vaak online wordt aanbevolen, juist om dit onaangename huishoudelijke ongelukje te verhelpen. Lees verder om meer te weten te komen.

via @estela_tips/TikTok

@estela_tips/TikTok

@estela_tips/TikTok

Dit is een heel eenvoudige remedie, die ook nog eens heel effectief lijkt! Alles wat je nodig hebt is:

  • Een elastiekje
  • Een schoonmaakspons. In de video zien we een van die dunne, licht schurende spons, maar je zou ook een van die voor afwas kunnen proberen.

Hoe gaat je te werk:

    1. Pak de verpeste zak en verwijder met de hand het grootste deel van het papier dat er nog aan kleeft;
    2. Trek hem er helemaal uit, en maak hem vast met het elastiek aan de basis;
    3. Stop het kledingstuk terug in de wasmachine;
    4. Voeg de spons toe;
    5. Start de kortste wascyclus.

Aan het einde van de wasbeurt zou je een kledingstuk moeten hebben dat ontdaan is van papiervezels, zo niet volledig dan toch bijna volledig.

Klik hier https://www.tiktok.com/@estela_tips/video/7134389696137940229 om het proces te zien en hier https://www.tiktok.com/@estela_tips/video/7134695661068504325 om het resultaat te zien.

Heb je deze truc wel eens geprobeerd om het vervelende probleem van een uiteengevallen papieren zakdoekje tijdens het wassen op te lossen ? De remedie zou ook moeten werken voor alle andere kledingstukken die het slachtoffer zijn geworden van hetzelfde verstopte stukje papier. Hoewel de situatie meestal bij de volgende wasbeurt is opgelost, zou het zeker altijd veel helpen als er een sponsje bij werd gedaan, zoals je doet om zoveel mogelijk dierenharen of haren op te vangen die op de te wassen kleding zitten!

Wat is jouw favoriete methode om dit vaak voorkomende wasongelukje te verhelpen?

Advertisement