6 minuten per dag om je dijen te versterken: de op TikTok voorgesteld workout

door Natasja

03 September 2022

6 minuten per dag om je dijen te versterken: de op TikTok voorgesteld workout
Advertisement

We weten allemaal dat er lichamelijke activiteiten zijn die, door het hele lichaam erbij te betrekken, de verschillende spiergroepen fit weten te houden, maar het is ook waar dat, als je vooral een specifiek punt van je lichaam wilt verbeteren, je gerichte oefeningen moet doen.

Om bijvoorbeeld de dijen te verstevigen en te modelleren, moet je de voorkeur geven aan oefeningen die de dijbeenspieren en alle omliggende spieren belasten. Gelukkig hoeven deze oefeningen niet extreem veeleisend en vermoeiend te zijn, noch al te veel tijd in beslag te nemen. Op TikTok is een workout te zien die de dijen moet versterken met een opeenvolging van vier eenvoudige oefeningen die slechts 6 minuten activiteit per dag vergen.

via @blogilates/TikTok

Advertisement
@blogilates/TikTok

@blogilates/TikTok

Cassey Ho, die het populaire fitnesskanaal @blogilates op TikTok beheert, laat de bewegingen zien. De aantrekkingskracht van het soort oefeningen dat de vrouw voorstelt, ligt in het feit dat ze niet alleen snel en gemakkelijk zijn, maar zelfs geen speciale uitrusting vereisen, zodat ze makkelijk thuis kunnen worden gedaan. We weten allemaal dat dit zich, met de juiste hoeveelheid goede wil, vertaalt in totale flexibiliteit: als het echt maar zes minuten van de dagelijkse activiteit kost, kan deze workout op veel verschillende momenten van de dag worden gedaan.

De vrouw beweegt op een matje, dat het enige is wat je thuis nodig hebt om te oefenen zonder het risico uit te glijden op de vloer en je te bezeren. Voor de rest is alleen je lichaam en comfortabele kleding voor deze oefeningen nodig.

Oefeningen om te proberen zijn:

1. Prisoner Stair Climbing: letterlijk 'de gevangene die de trap opklimt', omdat het een beweging is die het traplopen nabootst, maar dan met je handen achter je hoofd. Je begint op je knieën met je handen ineengestrengeld op de achterkant van je hoofd, dan til je één been op en zet je je voet op de grond en dan doe je dat met het andere, waarbij je jezelf omhoog hijst alsof je wilt klimmen. En zo ga je door, terug op je knieën en opstaan, gedurende een minuut.

2. Lateral lunges: een klassieke oefening. Begin te staan met je handen in een gebedshouding voor je borst, en strek één been uit naar de zijkant, waarbij je de knie buigt terwijl je het andere been strekt. Eenmaal terug in de oorspronkelijke houding, ga je terug naar de lunge aan dezelfde kant. Nogmaals, een minuut aan elke kant.

3. Voorwaartse lunge: bij deze oefening staat de vrouw met één knie gebogen in een hoek van 90° en het andere been gestrekt naar achteren, het bovenlichaam recht, de handen op de heupen. Zij kijkt naar voren, buigt haar been gestrekt naar achteren zodat haar knie de grond raakt en strekt het weer uit. 1 minuut aan elke kant.  

4. Leaning Camel: tijdens de laatste minuut van de serie zit je aanvankelijk op je knieën op het matje, met je billen rustend op je hielen. Vanuit deze positie ga je omhoog om op je knieën te komen, waarbij je je armen recht voor je houdt.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar je hoeft de video https://www.tiktok.com/@blogilates/video/6952139509131726086 maar te bekijken om te beseffen dat het eenvoudige oefeningen zijn, qua bewegingen, maar die in staat zijn calorieën te verbranden en verschillende spieren in beweging te krijgen. Het zal een intense 6 minuten zijn, maar je hoeft alleen maar de snelheid of de duur van elke oefening te verminderen, vooral in het begin, om je eigen ritme te vinden zonder ontmoedigd te raken, en met een beetje doorzettingsvermogen zul je uiteindelijk vanzelf beter worden.

Advertisement