Kleine maar volledig uitgeruste badkamers: 11 projecten om inspiratie uit te halen

door Natasja

01 September 2022

Kleine maar volledig uitgeruste badkamers: 11 projecten om inspiratie uit te halen
Advertisement

Bij het inrichten van een kleine ruimte moet je altijd de uitdaging aangaan om alle nodige ruimte te benutten zonder de leefbaarheid van de kamer op te geven, en in elke kamer zijn er onmisbare elementen. Een interessante uitdaging doet zich bijvoorbeeld voor wanneer je de inrichting van een kleine badkamer moet ontwerpen, zonder de fundamentele stukken op te geven, ten einde het comfort van grotere ruimten te verzekeren.

Of het nu gaat om een douchecabine of een badkuip, er zijn ontwerpen om inspiratie uit te halen die er echt in geslaagd lijken te zijn om het probleem van plaatsgebrek efficiënt op te lossen, zonder dat dit ten koste gaat van de esthetiek. Kijk eens naar de voorbeelden hieronder.

Advertisement

Een manier om de inrichting niet te zwaar te maken is het gebruik van wandkasten en uitstekende planken te vermijden, maar gebruik te maken van nissen in de muur. Als de ruimte het toelaat, kan een halve wand worden gebruikt om het douchegedeelte af te scheiden van de rest.

Advertisement

Een ander idee voor wie het plezier van een warm bad om aan het eind van de dag niet wil opgeven: maak een 'L' aan twee aangrenzende zijden, waarbij aan de ene kant de wastafel staat en aan de andere kant het smalle bad. Bidet en toilet komen aan de muur tegenover de wastafel.

En als je een grotere badkuipde in de ruimte wilt plaatsen, eventueel met gebogen vormen om ergonomischer te zijn, dan kun je er eenvoudig vrijstaand sanitair in plaatsen. En voor wie ook het bidet wil behouden, zijn er modellen toilet met bidet.

Een zeer populaire manier om ruimte te besparen is de douchecabine in een hoek te plaatsen, maar dan met een ronde wand.

Toch is de vierkante cabine ook mooi in bepaalde inrichtingsstijlen, maar om er minder groot uit te zien heeft hij meestal de rails verborgen in de vloer en glazen wanden met weinig profielen.

Advertisement

Anders zou de bodem van de douchecabine vijfhoekig kunnen zijn, met één hoek "afgesneden" om niet te ver uit te steken in de beloopbare ruimte van de badkamer.

De extra badkamers, met wastafel en toilet, kunnen nog steeds voorbeelden zijn van verfijnd design.

Advertisement

Stel je deze badkamer eens leeg voor: het was een kleine ruimte, maar er paste toch een comfortabele badkuip in!

Zelfs de badkuip kan in de hoek worden geplaatst, en zal een noodzakelijkerwijs gebogen kant hebben.

Advertisement

Op internet vind je ook genoeg betoverende ideeën om mini badkamers, vaak gastenbadkamers, in de kelder te creëren.

Je kunt ook de kleuren van de muur en de vloer, met kleurstrepen, benutten om het gevoel van diepte in deze kamers te vergroten.

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement