10 niet te missen ruimtebesparende ideeën om het beste te maken van een klein appartement

door Natasja

01 September 2022

10 niet te missen ruimtebesparende ideeën om het beste te maken van een klein appartement
Advertisement

Men beschikt niet altijd over de grote ruimte die nodig is om allerlei comfort en een onberispelijke inrichtingsstijl in huis te hebben. Velen stellen zich daarom tevreden met het allernoodzakelijkste om in een klein appartement te kunnen wonen en zien zelfs af van het plezier om hun huis in te richten op een manier die henzelf bevalt en bevredigt.

Toch zijn er oneindig veel trucs, ideeën en ingenieus ontworpen meubels, ontworpen om alle mogelijke ruimte te benutten en zelfs het kleinste appartement te valoriseren. We tonen je hieronder enkele fantastische en niet te missen voorbeelden waaruit je inspiratie kunt putten.

Advertisement

Waarom zou je in een kleine slaapkamer geen gebruik maken van de ruimte die het hoofdeinde inneemt? Er bestaan verticale onzichtbare uittrekladen waarin alles kan worden geplaatst.

Advertisement

Zo'n hoekboekenkast is ook een goed idee om veel van de boeken die je bezit in een heel kleine ruimte op te bergen en smaakvol in te richten.

De verticale uittrekbare lade kan een slimme bondgenoot zijn, zelfs voor een kleine keuken. Door hem te plaatsen in een ruimte die leeg zou blijven, bijvoorbeeld tussen de muur en de koelkast, kan hij worden gebruikt om een heleboel spullen op te bergen.

En een echt opmerkelijke oplossing is een soort uittrekbaar schiereiland in de keuken. Het kan een tafel of werkblad worden voor het bereiden van maaltijden en kan met een paar handelingen worden ingeklapt. Een echt handige truc voor kleine keukens.

Metalen roosters voor in de kasten of er buiten, om linnengoed op te hangen of op te bergen, zijn gemakkelijk te vinden en zijn een andere truc voor wie meer ruimte nodig heeft.

Advertisement

Zelfs in kinderslaapkamers moet je soms ruimte winnen. En voor als twee of meer kinderen een wat krappe kamer moeten delen, kan een handig dubbel bureau, zoals dat op de foto, zeker uitkomst bieden.

De goede oude verborgen verticale lade is ook perfect voor een kleine badkamer.

Advertisement

En ook in een vrij smalle badkamer kan het een goede beslissing zijn om de muur achter het toilet, die meestal leeg is, op te vullen met een kast met planken.

Een enigszins extreme, maar zowel uit praktisch als uit esthetisch oogpunt zeer zinvolle oplossing is een verhoogd platform invoegen waarin woon- en slaapgedeelte worden gecombineerd op een manier die het best bij de beschikbare ruimte past. Het is een keuze die in veel studio's of kleine flats wordt gemaakt en altijd een uitstekende keuze blijkt te zijn.

Advertisement

Tot slot is de salontafel met ingebouwde poef een ruimtebesparend juweeltje, perfect om extra zitplaatsen te creëren in een kleine ruimte en om een woonruimte stijlvol en gezellig in te richten.

Zou je een van deze trucs toepassen voor jouw appartement?

Advertisement