Ontdek hoe een wastafel die onherstelbaar leek, weer zo goed als nieuw werd

door Natasja

31 Augustus 2022

Ontdek hoe een wastafel die onherstelbaar leek, weer zo goed als nieuw werd
Advertisement

Het huis schoonmaken is voor iedereen vermoeiend, maar voor sommigen geeft het ook veel voldoening. Het is zeker aangenaam om in huis rond te lopen en het gevoel van comfort en frisheid te waarderen dat goed onderhouden oppervlakken kunnen geven. Geen onaangename geuren, geen vlekken die vervelend zijn om naar te kijken, geen stof. En als je een hoekje van het huis moet schoonmaken dat te lang verwaarloosd is, lijkt dat altijd een vreselijke taak.

Maar misschien kan het internet je een handje helpen: er zijn getuigenissen van mensen die kamers moesten schoonmaken, vooral badkamers of keukens, die in een werkelijk onherstelbare toestand leken te verkeren. Dat is het geval met een populaire video van het @scienceofcleaning-account op TikTok, waarin een echt zeer vieze wastafel weer als nieuw werd gemaakt.

via @scienceofcleaning/TikTok

Advertisement
@scienceofcleaning/TikTok

@scienceofcleaning/TikTok

Wie er op het eerste gezicht naar kijkt, kan nauwelijks bedenken welke sneeuwwitte kleur het keramiek van een dergelijk sanitaironderdeel zou moeten hebben, noch kan men zich voorstellen dat de kraan in werkelijkheid een schitterend rood glazuur heeft. Alles wat je kan zien is een naar bruin neigend grijs, te wijten aan zo'n dikke laag vuil dat de wastafel dezelfde kleur heeft als de muren - ook zwaar bevuild maar vermoedelijk bruin.

Hoe heeft de gebruiker het vuil laten verdwijnen? Gewapend met een kleine spons en een vrij krachtig crèmereinigingsmiddel begon ze krachtig elk deel van de wastafel te schrobben, inclusief de kranen. De eerste video https://www.tiktok.com/@scienceofcleaning/video/6956289475248999685, die viraal ging, laat zien dat het sanitair in werkelijkheid ook toen al niet in zijn oorspronkelijke staat terugkeerde, ondanks de overduidelijke inspanning: sommige kringen waren zo sterk verkorst dat ze zelfs deze agressieve aanval weerstonden.

Zoals gedocumenteerd in de tweede video https://www.tiktok.com/@scienceofcleaning/video/6956544147230592261?is_from_webapp=v1&item_id=6956544147230592261, zorgt de TikTok-er voor een ander crèmereinigingsmiddel en een ijzerspons, en voltooit de klus. In beide video's hoor je duidelijk het geluid van krachtig schrobben.

Als je ze hebt gezien, heb je jezelf waarschijnlijk dezelfde vraag gesteld als veel TikTok-gebruikers terwijl ze naar deze video's keken: maar heeft ze geen handschoenen aan? Ja, ze heeft ze wel aan, maar het zijn lichte en bijna doorzichtige latex exemplaren, alleen hebben veel mensen er niet op gelet (iemand zei zelfs ironisch: "de handen moeten bij het organisch afval?")! Het zou inderdaad onverantwoordelijk en schadelijk voor de gezondheid zijn om zonder afdoende bescherming om te gaan met chemische stoffen zoals die welke in de video worden gebruikt.

Heb je wel eens zo'n vervelend schoonmaakklusje moeten doen?

Advertisement