11 geniale ingevingen van mensen die onverwachte oplossingen vonden voor gewone problemen

door Natasja

01 Januari 2023

11 geniale ingevingen van mensen die onverwachte oplossingen vonden voor gewone problemen
Advertisement

We worden allemaal dagelijks geconfronteerd met onvoorziene gebeurtenissen die ons geduld op de proef kunnen stellen, vooral als ze vervelend zijn en we niet de juiste oplossing bij de hand hebben. Soms weten we niet eens welke oplossing in dat geval zou werken, omdat we misschien nooit hebben ontdekt dat het zou volstaan ons verstand te gebruiken en voorwerpen en vaardigheden te benutten die we al bij de hand hebben.

Daarom wordt de inspiratie van degenen die daarentegen in staat waren de impasse te doorbreken met briljante ideeën een aansporing om ons niet te laten ontmoedigen, mocht het ons (weer?) overkomen in een soortgelijke situatie. Bekijk enkele geniale ingevingen gedeeld door internetgebruikers, hieronder verzameld.

Advertisement
lucidillusions/Reddit

lucidillusions/Reddit

Je moet een paar kledingstukken zomen of repareren, misschien even snel, en je verliest drie keer zoveel tijd als je, omdat je geen naaimachine kunt gebruiken, alles met de hand moet doen om zo precies mogelijk te zijn: als het probleem is om een rechte lijn te houden met de naad, dan kun je je vingernagel gebruiken, zoals je op de foto ziet. Twee kleine lijnen, waarvan de ene de rand van de stof aangeeft en de andere het punt waar je de naald telkens in de stof steekt.

Advertisement
Gtapex/Reddit

Gtapex/Reddit

"Ik was het beu dat iedereen in de familie een glas gebruikte en het dan liet rondslingeren, dus nu hebben we elk ons eigen gekleurde elastiekje. We doen het rond het glas dat we gaan gebruiken tijdens de hele dag.... En zo hoef ik minder af te wassen".

11 geniale ingevingen van mensen die onverwachte oplossingen vonden voor gewone problemen - 3

https://wwwreddit.com/r/lifeha...

ZoidbergNickMedGrp/Reddit

ZoidbergNickMedGrp/Reddit

"Ik zet een waterpas op mijn zeer eenvoudige boormachine, zodat ik altijd weet wanneer ik perfect loodrecht op de muur gepositioneerd ben wanneer ik de boor verticaal gebruik. Geen scheve spijkers meer in de muur.

Reddit

Reddit

Als je tijdens een reis veel verschillende snacks of mini-bijgerechten wilt eten, waarom doe je dan niet zoals deze persoon die ze in een sorteerdoos heeft gerangschikt?

Advertisement
ZZbrew/Reddit

ZZbrew/Reddit

"Ik wilde het effect van natuurlijk licht in een kelder zonder ramen. Ik kocht twee oude identieke ramen voor tien dollar. Ik heb ze geschilderd, het glas gematteerd en aan de muur bevestigd met een paneel met LED-verlichting erachter. Nu lijkt het altijd twee uur 's middags in mijn kelderbar'.

11 geniale ingevingen van mensen die onverwachte oplossingen vonden voor gewone problemen - 7

https://www.reddit.com/r/lifeh...

"Als je een elastiek om de binnenkant van de zakken van je korte broek doet, hoef je je geen zorgen meer te maken dat je je telefoon of sleutels verliest tijdens het hardlopen."

Advertisement
CSWRB/Reddit

CSWRB/Reddit

Soms zijn er openbare toiletten waar geen haken zijn om je tas op te hangen. Maar misschien kan het slot zelf als haak fungeren!

daito-/Reddit

daito-/Reddit

Voor degenen die de hele dag mondkapjes moeten dragen, als ze pijn achter de oren door elastiek willen vermijden, kan het idee van het dragen van een geknoopte hoofdband hun dag veranderen.

Advertisement
Vega_128/Reddit

Vega_128/Reddit

"Je kunt twee luchtdichte zakjes samenvoegen door er een binnenstebuiten te keren, en er komt een twee keer zo groot zakje uit.

Valerie Schremp Hahn/Twitter

Valerie Schremp Hahn/Twitter

 "Mijn negenjarige dochter nam een oude cacaoboter en vulde die met kaas zodat ze die in de klas kon opeten."

Wat waren jouw meest briljante vondsten ooit?

Advertisement