Een waardevol middel om moeiteloos vloeren te laten glanzen

door Natasja

30 Augustus 2022

Een waardevol middel om moeiteloos vloeren te laten glanzen
Advertisement

Vloeren schoonmaken is een van de meest voorkomende en noodzakelijke huishoudelijke klusjes. De vloer moet altijd worden gewassen en ontsmet. Soms maken normale schoonmaakmiddelen de vloer echter niet glanzend genoeg, of maken ze het na korte tijd dof, met lelijke strepen waardoor de vloer vies lijkt, zelfs als het net schoongemaakt is. Er zijn ook alternatieve schoonmaakmiddelen van superieure kwaliteit en doeltreffendheid, die echter zeer duur kunnen zijn.

Hier stellen wij in plaats daarvan een goedkoper maar effectief alternatief voor dat kan worden toegepast. Gebruik twee producten die iedereen bijna altijd in huis heeft: azijn en wasverzachter.

Advertisement
Creativo

Creativo

Door gebruik te maken van de ontvettende eigenschappen van azijn en de glansmakende eigenschappen van een verrassend ingrediënt zoals wasverzachter, kun je een perfect schone en glanzende vloer krijgen. De stappen zijn eenvoudig:

  • Vul een dweilemmer (kies bij voorkeur een microvezeldweil) met warm water.
  • Verdun er een kopje witte azijn en een maatbeker wasverzachter in, zorg ervoor dat het vrij neutraal is en niet te sterk en doordringend geurt.
  • Dompel de dweil in het water, zorg dat je hem goed uitwringt, en begin de vloer gelijkmatig te dweilen. Begin achterin de kamer, kom langzamerhand naar voren, en volg altijd één richting om kringen te voorkomen.
  • Laat het, als het kan, de vloer een paar uur drogen.

Advertisement
retrodesign1/Reddit

retrodesign1/Reddit

Er zijn nog een paar overwegingen toe te voegen:

  • Het hier beschreven middel is in de eerste plaats een truc om de vloer glanzend te maken en moet worden toegepast wanneer de vloer niet buitensporig vuil is, maar alleen glanzend moet worden gemaakt. Om te ontsmetten en vlekken te verwijderen, gebruikt men gewoonlijk klassieke producten of, voor wie iets ecologischer wil, alcohol verdund in water.
  • Dit is truc die niet geschikt is voor alle soorten vloeren, maar in het bijzonder voor keramische vloeren en dergelijke. Voor een houten parketvloer bijvoorbeeld zijn er speciale glansmiddelen of kun je eenmalig plantaardige oliën (zoals olijfolie) gebruiken.
  • We hebben deze procedure beschreven omdat het sneller is, maar het is ook mogelijk de handeling in twee opeenvolgende stappen uit te voeren, waarbij de vloer eerst met water en azijn en vervolgens met water en wasverzachter wordt behandeld. Het resultaat zal net zo bevredigend zijn.
  • Probeer elk middel dat je wordt aangeraden altijd uit op een hoek van de vloer om er zeker van te zijn dat het materiaal goed reageert op een bepaalde behandeling.

Wat vind je ervan? Ga je experimenteren met deze tip?

Advertisement