Vies ruikende banken en stoelen? Met deze TikTok-truc kan je de stoffering ontgeuren

door Skip

24 Augustus 2022

Vies ruikende banken en stoelen? Met deze TikTok-truc kan je de stoffering ontgeuren
Advertisement

Wanneer de stoffering van je bank of stoel vies wordt moet je redelijk vlug handelen om de sporen van viezigheid te verwijderen. Soms is dit echter niet genoeg om vieze geurtjes te verwijderen uit kussens, rugleuningen of armleuningen en trekt het er na verloop van tijd in.

Die geurtjes kunnen zijn ontstaan door zweet, het feit dat je huisdieren hebt, door sigarettenrook of door de vochtigheidsgraad in huis en diverse andere factoren. Als eenmaal de opvallende vlekken zijn verwijderd en je zo'n beetje alles wat je hebt kunnen wassen en de geurtjes er nog steeds zijn, wat doe je dan? Zeker in het geval van banken en stoelen die je niet uit kan trekken wordt het een beetje lastig probleem om op te lossen tenzij je professionele hulp zoekt. Maar er zijn ook enkele trucs die je zelf kan doen die het verschil kunnen maken, zoals een truc die op TikTok werd gedeeld. Lees verder om meer over deze truc te weten te komen.

via https://www.tiktok.com/@cleant...

Advertisement
@cleanthatup/TikTok

@cleanthatup/TikTok

Een schoonmaakexpert die werkzaam is als stofferingshersteller die met vele soorten meubelstofferingen werkt en zich daarnaast ook richt op vele andere huishoudelijke schoonmaaktaken, heeft zijn ervaring de drijvende kracht gemaakt achter een succesvol TikTok-account. Hij komt met een truc die voor hem altijd heel goed werkt.

De jongen, Brandon, toont in een video op TikTok een aantal zeer populaire schoonmaaktrucs voor thuis. Een van die trucs is dat de kussens van een bank weer prettig ruiken. Volg deze super simpele stappen:

  1. Sproei wat azijn (op basis van alchol, van wijn of van appel) op het kussen.   
  2. Doe het kussen in een grote vuilniszak (gebruik liever nog vacuumzakken, maar dit is niet strikt noodzakelijk).
  3. Trek de zak vacuum met behulp van de stofzuiger.
  4. Laat 46 uur verstrijken.
  5. Haal het kussen eruit en laat volledig aan de lucht drogen.

Dit is heel makkelijk te doen en in de verste verte niet vermoeiend. Bovendien kan je zoals Brandon aangeeft azijn ook vervangen door je favoriete geurtjesverwijderaar. Je zou het dus ook kunnen doe-het-zelven met iets op alcoholbasis en etherische olie of alcohol (dan wel pure, beter voor consumptie geschikte, of een geurloze vodka), water en een vleugje van je favoriete (zeer verdunde) wasverzachter.

Als de traditionele truc van baking soda verdelen over het kussen en na uren opzuigen niet werkt voor jou kan je deze truc proberen!     

Advertisement