Geen idee hoe je je tuin er levendiger op maakt? Laat je inspireren door deze 10 eenvoudige en creatieve suggesties

door Skip

21 Augustus 2022

Geen idee hoe je je tuin er levendiger op maakt? Laat je inspireren door deze 10 eenvoudige en creatieve suggesties
Advertisement

Een tuin hebben is mooi, ook al is 'ie klein, waar je tijd buiten kan doorbrengen. Maar beter is het nog als je de ruimte die je hebt zo wordt benut dat er een aangename omgeving ontstaat. Soms kan een gebrek aan de juiste inspiratie leiden tot een onopvallend en saai stekje waar niet het volle potentieel is benut.

Waarom dan dus niet op zoek gaan naar een project waarmee je die onbenutte plekken die je over het hoofd hebt gezien in je tuin, tot leven wekken? Bloemperken, bloembakken en talloze andere oplossingen kunnen zorgen voor een beetje kleur en schoonheid waardoor onze tuinen er nog aangenamer op worden.  

Advertisement

Je hebt looppaden en je hebt looppaden. Online kan je duizenden ideeën vinden die je kunnen helpen bij het bedenken van routes die oogstrelend goed verzorgd zijn, zoals houten planken temidden van een bed witte kiezelstenen!

Advertisement

Schanskorven zijn nog zo'n sierelement dat niet ten volle wordt benut. Oorspronkelijk bedoeld als steunelementen zijn ze later louter decoratief ingezet in vele vormen. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als pilaren waar je potten op kunt zetten met planten erin waarvan de bloemen vol in bloei staan!

En voor een hoekje waar je in kan ontspannen kan je buiten de standaard zithoeken voor buiten ook denken aan een wat compacter plekje zoals stoeltjes en afdak in een?

Het is ook mooi om hier en daar de tuin niet alleen te verlichten met standaard lampen, maar ook met lantaarns en creatief bedachte constructies! 

Onderschat nooit hoe mooi een rij van dezelfde, rechthoekige plantenbakken zijn waar planten in staan die in het oog springen. Zo maak je iedere schutting of nauw paadje fraai.  

Advertisement

Schitterend idee om de meest interessant gevormde steunbogen voor klimplanten te gebruiken als sierelementen. 't Zorgt voor mooie doorkijkjes.

Als je geen plek hebt waar je hangende bloempotten kunt ophangen dan kan je die gewoon maken. Sla de palen de grond in, in een pot of zet de paal in een boomstronk zoals hier en hang er manden met bloemen aan. 

Advertisement

Ook mooi is om een onderste rij potten of bloembakken te combineren met een reeks hangende potten waarbij je de kleuren op elkaar afstemt, ondanks het feit dat het verschillende plantensoorten zijn.  

Wanneer je bloemperken gaat bedenken, ook van die perken die bomen omcirkelen, kan je helemaal los gaan en die in verschillende vormen aanleggen. Zo wordt de bodem ook nog een interessant sierelement.

Advertisement

Langs muren en schuttingen kan je de teugels van je fantasie lekker laten vieren. Je kan zelfs dingen opnieuw gebruiken en creatieve versieringen ermee aanbrengen. Deze voormalige ramen zijn zo toch hartstikke leuk in deze nieuwe rol?

Heb jij goede inspiratie opgedaan voor jouw tuin?

Advertisement