7 briljante trucs waar je op kunt terugvallen om te gebruiken in het dagelijks leven

door Skip

30 Augustus 2022

7 briljante trucs waar je op kunt terugvallen om te gebruiken in het dagelijks leven
Advertisement

Als je op internet rondkijkt vind je allerlei soorten informatie, en soms blijkt het iets verrassend handigs te zijn. We bedoelen life hacks, die in sommige gevallen precies op het goede moment zich aandienen zodat we eens en voor altijd een aantal hinderlijke zaken die met vaste regelmaat de kop opsteken, achter ons kunnen laten. Soms zijn life hacks gewoon een simpelere en leukere manier van dingen doen die an sich saai zijn; of misschien komt dat wel omdat we vaak diezelde dingen moeten doen.

Zilverwerk schoonmaken met een sausje bijvoorbeeld, lijkt veel leuker om te doen dan met standaardproducten. En alleen de helft van een banaan eten en dan later de rest eten zonder bang te zijn dat hij bruin wordt; een klein dingetje om blij van te worden en iets wat je niet aan je voorbij mag laten gaan. Lees verder en ontdek 7 grappige en handige trucs die van pas komen in het dagelijks leven.

  

Sci-Rider/Reddit

Sci-Rider/Reddit

Als je orde moet scheppen in je schoonmaakspullen onder de gootsteen of elders kan je een oud plastic afdruiprek gebruiken dat toch al niet meer mooi oogde op het aanrecht, maar dat nog steeds wel nuttig kan zijn. 

Advertisement
bluebeary96/Reddit

bluebeary96/Reddit

Laat vlekken van zilverwerk verdwijnen, laat het weer glimmen, verwijder de kringen die het vaal maken. Daarvoor kan je, ja, ja, ketchup gebruiken. Dit kan je als een speciale crème gebruiken met een zachte doek. Het zure in ketchup werkt ook goed op koper en messing. Verdeel de ketchup over het te reinigen product, laat minstens 10 minuten inwerken en verwijder dan met vochtige spons.

Wideskream/Reddit

Wideskream/Reddit

Dunne plakjes kaas nodig voor iets dat je aan het maken bent en je zo nog restjes opmaakt in plaats van plakjes kaas te kopen? En je kaasschaaf is kapot? Dan kan je altijd nog wat klaarspelen met een dunschiller.

pastafaz/Reddit

pastafaz/Reddit

Je wil niet de hele banaan in een keer opeten want je weet dat hij dan donker wordt, en dat is dan niet lekker meer. Wees niet gevreesd. Snij de helft af die je wilt gaan bewaren en pel die niet af. Gebruik dan een stukje schil van het deel dat je wel gaat opsnoepen en gebruik dat dan als een soort dop die je als het ware op de andere banaan met ontbloot vruchtvlees doet.

kciwwick/Reddit, Amazon

kciwwick/Reddit, Amazon

Wanneer het regent of wanneer het koud is en de autoruiten beslaan met condens die je maar niet wegkrijgt, dan kan je vochtvreters gebruiken. Er zijn zelfs mensen die zeggen blij te zijn luchtontvochtigers onder de stoelen te hebben geplaatst!

Advertisement
Pxhere

Pxhere

Gebruik je graag dille in je gerechten? Dit kruid met zijn frisse smaak geeft aan vele gerechten een onweerstaanbare smaak maar doorgaans alleen de jonge, zachtere takjes en blaadjes gebruikt. Ook de wat grotere takjes zijn zeer aromatisch en kan je die in de keuken gebruiken. Leg hele takjes op vis of vlees dat je wil gaan grillen en kan je ze aan het einde net zoals je doet met rozemarijn, weghalen en blijft die heerlijke geur achter op je gerechten.

pxhere.com

pxhere.com

Heb je een blikje frisdrank of bier gepakt en ben je bang dat hij zal gaan schuimen wanneer je hem opent? Soms helpt het heel erg om op de bovenkant wat te kloppen (of op de dop van van de fles) voordat je het blikje opent.

Welke schitterende trucs en trucs waar je niet zonder kunt maken deel uit van jouw dagelijks leven? 

Advertisement