x
Houd je vloeren 's zomers binnen koel…
Tosti-ijzers, tapijtvlekken en meer: 5 snelle handige trucs voor de vervelende schoonmaakklusjes thuis Kan je nou echt tomatenplanten bemesten met koffiedik, werk dat echt?

Houd je vloeren 's zomers binnen koel om de hitte buitenshuis te houden door deze 5 handige adviezen

20 Augustus 2022 • Door Skip
869
Advertisement

De zomer zorgt altijd voor een lading vreugde en onbezorgdheid. Men heeft meer zin om eropuit te trekken, nieuwe dingen te doen, mensen en plekken te zien. Je maakt het 's avonds laat mede doordat het langer licht blijft. Maar naast al deze goede zaken brengt het zomerse klimaat ook een van de vervelendste dingen met zich mee: benauwde hitte. Het is elk jaar weer hetzelfde liedje: gedurende de hondsdagen stoeit iedereen weer met die verstikkende warmte en zoeken we naar manieren om die warmte buiten de deur te houden.

En hoewel ventilatoren en aircosystemen eerste keus zijn moeten we ons ook vaak op andere manieren weten te redden. Wanneer we geen gebruik willen of kunnen maken van deze belangrijke hulpmiddelen dan zijn er ook een paar simpele trucs die we kunnen toepassen die ons een beetje kunnen helpen het wat koeler te hebben in huis... en dat begint bij vloeren. Zij kunnen ons helpen de hoge temperaturen te tolereren!


Gordijnen en luiken dicht

Een eerste simpele truc die ervoor kan zorgen dat je geen last hebt van de warmte en dat je vloeren koel blijven is om gordijnen en luiken, persiennes e.d. te sluiten tijdens de uren dat het t warmst is. Zodoende komt er geen zonlicht binnen dat op de vloeren valt en die daardoor overmatig opwarmen (zeker in geval van parketvloeren) en kunnen die kapot gaan. Verkies lichtere kleuren, want die absorberen de warmte minder. Als gordijnen en rolgordijnen niet voldoen kan je het idee overwegen om aan de buitenkant warmtewerende aluminium rolluiken te installeren die tot wel 85% van de warmte weerkaatsen.

Beperk kunstmatig licht

foto: Pexels

Naast natuurlijk licht kan ook kunstmatig licht de omgeving en vloeren verwarmen. Laat lichten niet nodeloos braden en probeer alleen kleine lampjes aan te doen op strategische plekken. Verkies ledlampen, beter nog als die koele kleuren afgeven. Zo ga je de opwarming in al je kamers tegen! 

Advertisement

Geen warm water gebruiken om vloeren te reinigen

foto: Pexels

Wanneer je vloeren reinigt probeer dan geen warm water te gebruiken. Warmnte helpt aan de ene kant wel het meest hardnekkige vuil te verwijderen maar anderzijds wordt de ruimte en de tegels er wel warmer door. Om tegels ook schoon te krijgen met koud water is het voldoende om enkele druppels etherische citroenolie en azijn verkregen uit alcohol toe te voegen. 

Baking soda

foto: Pexels

Voeg aan het boenwater een eetlepel baking soda toe en een paar druppels etherische citrusvruchtolie, zo krijg je je vloeren perfect hygiënisch schoon. Bovendien neemt baking soda vocht op waardoor tegels koeler blijven! 

Gebruik geen huishoudelijke apparaten overdag

foto: Pexels

Overdag huishoudelijke apparaten gebruiken is niet alleen duurder maar heeft dit ook een temperatuurstijging tot gevolg. Gebruik deze apparaten liever 's nachts of 's avonds wanneer de temperaturen lager zijn.

En jij welke strategieën hanteer jij om de warmte te bestrijden?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt