Wil je je tuin kleur geven met bloembedden? Hier zijn 10 ideeën waar je inspiratie uit kan halen

door Skip

23 Augustus 2022

Wil je je tuin kleur geven met bloembedden? Hier zijn 10 ideeën waar je inspiratie uit kan halen
Advertisement

Als je een tuin hebt bij je huis dan heb je je vast wel eens afgevraagd hoe je die mooier, levendiger en kleurrijker kan maken. Het is inderdaad mooi om een groen stukje grond te hebben waar je je op kan focussen. Het helpt je ontspannen wanneer het leven moeilijker is, het geeft een beetje rust en verkoeling, zeker wanneer benauwende hitte op ongekende wijze onze omgevingen opwarmt. Maar hoe  pak je dat aan, dit stukje aangenamer en aantrekkelijkr maken? Het juiste antwoord laar zich in één woord samenvatten: bloemperken.

Heb je zelfs geen flauw idee waar je moet beginnen? Wees niet bang! Bekijk deze fotoreeks eens voor wat eerste aanzetjes en inspiratie zodat je de perfecte combinatie kan vinden voor het bloemperk dat je wilt aanleggen, zelfs als het budget zeer beperkt is.

Advertisement

Bloemperk in een kuip

Heb je een oude kuip of regenton in de garage staan en heb je geen idee wat je ermee aan moet? Je kan hem op een creatieve manier hergebruiken en je bloemperk ermee aanleggen. Omgekiept op de grond stort de ton een bloemenbed uit, als ware het een stroom verf!

Advertisement

Bloemperk met pot of amfoor

Ook een grote oude pot of amfoor kunnen een rol krijgen in een bloemperk. Wat dacht je van een bloemperk met groene planten met stenen?

Bloemperk met groenblijvende planten

Voor een bloemperk dat het hele jaar kleur geeft kom je altijd uit bij groenblijvende planten. 's Zomers bloeien ze niet, maar boeten ze ook nooit in aan levendigheid!

Bloemperk met bodembedekkend materiaal

Door bodembedekkend materiaal te gebruiken hoef je minder onkruid te wieden.

Bloemperk met kruiwagen of kales

Oude kruiwagens en kalessen kunnen prima opnieuw ingezet worden in je bloemperken, gewoon rechtop of op hun kant. Dan kan daar een decoratie ontstaan die echt kunstzinnigheid en originaliteit ademt.

Advertisement

Bloemperken met banden

Gooi oude banden niet weg wanneer de eerstvolgende bandenwissel staat te gebeuren. Ze kunnen namelijk nog prima perken worden in bloemperken!

Bloemperken met stenen en kiezels

Als je niet echt groene vingers hebt kan je je ook helemaal uitleven met gekleurde stenen en kiezels, dan ontstaat er vast iets moois!

Advertisement

Bloemperk met ingegraven potten

Wat dacht je anders van een bloemperk met ingegraven potten met daar omheen witte kiezels? Het resultaat is levendig stijlvol en netjes!

Bloemperk van oude afgeschreven voorwerpen

Elk voorwerp kan een tweede leven krijgen en een plaatsje vinden tussen tot wasdom gekomen bloemen... met je fantasie kan je fantastische werelden nabootsen!

Advertisement

Een bankje romantisch tussen bloemen

Voor de hopeloze romantici onder ons een bankje midden in het bloemperk of in een hoek, waar je kan ontspannen tussen bloemen.

Er is maar weinig ervoor nodig om je tuin nieuw leven in te blazen... welke aanpak ligt jou het meest? Welke materialen haal jij uit jouw kelder tevoorschijn om een tweede leven te geven?

Advertisement