Maak vliegreizen leuker en aangenamer aan de hand van 13 trucs

door Skip

18 Augustus 2022

Maak vliegreizen leuker en aangenamer aan de hand van 13 trucs
Advertisement

Eindelijk is die vakantie waar zo reikhalzend naar is uitgekeken daar. Alles is klaar voor vertrek, maar je bent nog niet aan boord of het gedonder begint al. Schreeuwende kinderen, moeite met lekker kunnen zitten, je bent slaperig maar je kan niet in slaap komen, de maaltijden aan boord zijn moeilijk te verteren en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Je vliegreis die je naar je vakantiebestemming brengt kan mogelijk dus uitmonden in een nachtmerrie, en speelt hier een eventuele jetlag ook een rol in. Na te zijn geland kunnen we zo moe zijn dat het nauwelijks lukt om te genieten van de eerste momenten op de gekozen vakantiebestemming.

Er is echter een manier om niet met deze misverstanden te maken te krijgen en dat we eersteklas reizen ondanks dat we economy class hebben geboekt? Jazeker, dat kan middels 13 trucs. Lees met ons mee en ontdek welke dat zijn.

Kies je zitplaatsen zorgvuldig uit

Je moet je zitplaats heel strategisch uitkiezen. Wanneer je hier aan deze taak begint moet je rekening houden met verschillende factoren. Voorin het vliegtuig is minder heftige turbulentie, minder vervelend motorgeluid en is de lucht koeler. Beter ga je niet zitten in stoelen die zich dichtbij de motoren, keuken of toiletten bevinden. Hoewel een zitplaats aan het raam aantrekkelijk is, is een stoel naast het gangpad doorgaans wat stiller.

Advertisement

De juiste houding om in te slapen

Volgens slaapexperts is de beste slaaphouding voorover gebogen op het dienblad. Dit is zelfs beter dan de stoel zo ver mogelijk achterover plaatsen; het advies dat doorgaans door ervaren reizigers wordt gegeven en dat overigens heel moeilijk is te doen.

Drink alleen uit verzegelde flessen

Drink alleen uit verzegelde flessen

Pexels

Zoals vliegtuigpersoneel zelf heeft aangegeven worden waterreservoirs van vliegtuigen niet altijd regelmatig gereinigd. Het is daarom beter om voor dranken te kiezen die zijn verzegeld in flessen en geen thee en koffie te consumeren die met water is bereid uit deze reservoirs.

Laat airco aanstaan

Laat airco aanstaan

Pixabay

Dor de lage luchtvochtigheid in vliegtuigen raken de slijmvliezen uitgedroogd en worden we daardoor vatbaarder voor virussen en bacteriën. Om hier niet door te worden belaagd is het noodzakelijk dat de airco altijd openstaat en op standje middel of hoog staat. Lucht vormt hier een beschermende barrière en komen virussen en bacteriën sneller op de grond terechtkomen waardoor het moeilijker wordt voor ze om bij onze slijmvliezen te geraken.

Maak tussendoortjes op basis van bananen

Maak tussendoortjes op basis van bananen

Pixabay

Wil je je gezondheid een boost geven, dan is het advies om een tussendoortje te maken met een paar bananen erin. Want het magnesium en de kalium die in de bananen zit helpt bij het beheersen van de bloeddruk en wordt je er slaperig door.

Advertisement

Drink of eet iets kouds voordat je gaat slapen

Drink of eet iets kouds voordat je gaat slapen

Pexels

Door koude dingen te eten of te drinken gaat je lichaamstemperatuur omlaag en krijgt je lichaam het signaal dat het moment gekomen is om een tukje te gaan doen. Het consumeren hiervan tijdens de vlucht helpt je om sneller in slaap te vallen.

Neem iets zachts van huis mee

Neem iets zachts van huis mee

Pexels

Om sneller in een staat van ontspanning te raken en slaperig te worden kan er iets zachts van huis worden meegenomen. Dat kan een klein kussentje zijn, een deken een kussensloop. De vertrouwde geur van thuis helpt je hersens de link te leggen met het moment dat je gaat slapen. In lange nachtvluchten kan je ook een routine nabootsen die lijkt op datgene wat je doet voordat je naar bed gaat. Je trekt bijvoorbeeld iets lekkers aan, poetst je tanden, je leest wat.

Advertisement

Neem warme sokken mee

Neem warme sokken mee

Pexels

Het is doorgaans nogal frisjes aan boord. Door een paar warme sokken mee te nemen voel je je wat meer op je gemak. Ook steunkousen zijn erg handig tijdens vluchten omdat die de bloedsomloop bevorderen, waardoor de kans op bloedproppen en zwellingen kleiner wordt.

Kruis je benen niet

Vaak als we lekkerder willen zitten dan willen wel onze benen over elkaar doen. Al sinds tijden wordt deze houding afgeraden door experts en is het verstandig deze juist niet aan te nemen wanneer je in het vliegtuig zit omdat dan de bloedsomloop vertraagt. Hierdoor wordt de kans op bloedproppen groter. De beste houding is je benen recht en licht gebogen knieën.

Advertisement

Bescherm je haar

Bescherm je haar

Pexels

Om ervoor te zorgen dat je haar niet statisch wordt en je kapsel netjes blijft wordt het aanbevolen om een doek of foulard om te slaan of een verzorgende crème aan te brengen ter bescherming.

Draag geen make-up en hydrateer je huid

Draag geen make-up en hydrateer je huid

Pexels

Door de droge lucht aan boord wordt het gebruik van make-up afgeraden. Kies liever voor een goede vochtinbrengende crème die je aanbrengt voordat je aan boord gaat. Eventueel kan je ook een serum meenemen die je tijdens de vlucht kan aanbrengen als je merkt dat je huid echt te droog is. Ook gezichtsmaskers zijn top want die bevatten hyaluronzuur, dat helpt heel goed bij de hydratatie van de huid.

Advertisement

Draag je reiskussen met geheugenschuim andersom

Door je reiskussen andersom te dragen kan je beter slapen doordat je kin ondersteund wordt. Zo voorkom je dat je hoofd voorover slaat en kan je nek in positie worden gehouden door de stoel zelf.

Bescherm je nek

Bescherm je nek

Pexels

Een blote nek kan misschien verhinderen dat je je kan ontspannen en in slaap kan vallen omdat je kou kan ervaren. Door een sjaal om te slaan of een coltrui te dragen kan je je nek bedekken.

En, kende jij deze foefjes al? Denk jij dat je door deze trucs in de eerste klas kan wanen? Riemen vast en goede vlucht!

Advertisement