10 ruimtebesparende badkameraccessoires die je leven veranderen

door Skip

26 Augustus 2022

10 ruimtebesparende badkameraccessoires die je leven veranderen
Advertisement

De badkamer is zoals iedereen wel weet, de ruimte in huis waar nooit genoeg ruimte lijkt te zijn. Voor handdoeken, vochtinbrengende crèmes föhn, toiletpapier, douchschuim, shampoos en meer lijkt er in kastjes en op planken nooit genoeg ruimte te zijn voor al wat nodig is.

Er is echter maar een heel klein beetje vindingrijkheid nodig en door op de juiste dingen te letten kan je van de meest onderbenutte en onopvallende badkamer een persoonlijke plek maken met allerlei gemakken.

Laat je inspireren door deze 10 ruimtebesparende ideeën. Je vrienden zullen je benijden om deze geniale vondsten!  

Advertisement

Stang met hoekmanden eraan voor douche-artikelen

Als je geen zin hebt om zaken aan de muur te bevestigen maar wel alles bij de hand wil hebben in de douche kan je deze praktische hoekstang met hoekmanden gebruiken. Neemt weinig ruimte in beslag, heeft meerdere etages, kan je er alles inzetten en kan je hem verplaatsten waar je wil indien nodig.

Advertisement

Doucherek met haak

Doucherek met een haak, een ander heel goed alternatief om direct aan de douchekop te hangen

Een ladder als handdoekrek

Wanneer de badkamer klein is dan is een ladder als handdoekrek de ideale manier om ruimte te besparen. Ze zijn beschikbaar in verschillende modellen en hebben ze aan de onderkant planken waar je dingen op kan zetten of hebben ze een wasmand.

Toiletrol met oplegplank

Wat dacht je van een handige toiletrolhouder met een plank erboven? Je kan een geurverfrisser, plantjes of je mobiel erop leggen, prima ding ook voor kleine dingetjes!

Wandorganizer

Als je geen plek hebt voor kastjes, wat dacht je dan van een wandorganizer met opbergvakken voor al je spullen?

Advertisement

Toiletrolhouder

Verpakkingen met toiletpapier zijn een van die dingen die mega veel ruimte in beslag nemen. Met vaste regelmaat knal je die in een kastje ergens in de gang, en wanneer je die rollen echt nodig hebt kan je er niet bij. Met deze schitterende stoffen toiletrolhouder los je dit probleem voorgoed op. Hang hem gewoon aan de muur zodat je toiletrollen altijd bij de hand hebt. Daarnaast krijgt de meest onopvallende ruimte in huis op deze manier een persoonlijk tintje!

Deurhanger met haaraccessoirehouders

Als je nooit weet waar je nou je föhn moet bewaren dan is dit ding je redding. Door hem aan een kastdeur te hangen neemt hij zo min mogelijk ruimte in beslag en heb je je föhn altijd bij de hand!

Advertisement

Compacte wandkast

Lange wandkasten zijn erg compact en benutten verticale hoogte meer dan in de breedte. Zo kan je eindeloos onderverdelen zonder dat het onnodig veel ruimte in beslag neemt!  

Handdoekrek voor aan de wand

Voor je handdoeken kan je een wandrek gebruiken, dan heb je niet die vervelende handdoekstandaard die in de weg staat en maak je de boel er leefbaarder op.

Advertisement

Legplanken en kastjes voor boven de wc

Als je echt weinig ruimte hebt kan je de lege ruimte boven je wc benutten door middel van meubels of legplanken.

Dit waren volgens ons 10 ruimtebesparende ideeën voor in kleine badkamers... en jij, welke handige listige oplossingen heb jij bedacht? 

Advertisement