Maak van oude olijfmanden prachtige bloembakken. Hier zijn 10 fantastische ideeën

door Skip

25 Augustus 2022

Maak van oude olijfmanden prachtige bloembakken. Hier zijn 10 fantastische ideeën
Advertisement

Oude olijfmanden van metaal, die emmers met veel horizontale regelmataig geplaatste openingen, speciaal om het kostbare Mediterraanse goedje af te gieten, zijn uitstekende voorwerpen om voor de vintage-inrichting te gebruiken.

Het metaal waarvan ze zijn gemaakt is doorgaans heel bestendig en wordt hun harde rustieke uiterlijk wat verzacht door de planten en bloemen die erin geplaatst kunnen worden. Zodoende veranderen deze manden een perfecte aanvulling op het interieur dan wel exterieur, geheel in country-chique stijl. Hoewel er op dit moment manden en emmers zijn in verschillende vormen, zijn die gemaakt om juist die unieke look na te bootsen die hoort bij een wereld van weleer. Bekijk de gekozen ideeën hieronder maar eens.  

Advertisement

Over het algemeen hebben ze een typische metaalkleur, misschien zinkkleurig, maar heel vaak zit hier al een roestlaag overheen. In dat geval kan het een grappig idee zijn om een deel ervan te beschilderen zodat de nog roestige zijdes leuk contrasteren met de rest. 

Advertisement

Olijfmanden kunnen worden gebruikt bloemen in te plaatsen, gedroogde of zelfs neppers!

Je kunt ze ook perfect als sierpotten gebruiken, waar je een pot of iets dergelijks in kan zetten die niet zo mooi is om te zien zodat je alleen het mooie van de plant ziet uitsteken. 

Olijfmanden die niet al te groot zijn kunnen worden opgehangen en super schattige hangende bloempotten worden.

Ook in het interieur misstaan ze niet, misschien met een tijdloze plant als de sansevieria. 

Advertisement

Nog een manier om deze olijfmanden leuk te plaatsen is door ze te bevestigen aan of ander horizontaal oppervlak, zoals een oude houten deur. Of direct aan de muur of relingen of schuttingen.

Naast de standaard vorm zijn ze ook in andere uitvoeringen te vinden, zoals perfecte cylinders.

Advertisement

Ze kunnen op boomstronken worden geplaatst, metalen voetstukken of op welke andere steun je maar wilt.

Je hebt ze ook in kleinere maten, hiermee zijn onweerstaanbaar gave country-opstellingen te maken.

Advertisement

Er zijn ook ovaalvormige, kleinere manden, heel leuk voor midden op tafel!

Lijkt het je wat om voor binnen of buiten in de tuin oude olijfmanden te gebruiken als bloembakken en sierpotten ter verfraaiing?

Advertisement