De oude fiets in de tuin: 12 creatieve ideeën om je te inspireren om de tuin op een originele manier in te richten

door Natasja

01 Juni 2022

De oude fiets in de tuin: 12 creatieve ideeën om je te inspireren om de tuin op een originele manier in te richten
Advertisement

Als vervoermiddel heeft de fiets een tijdloze aantrekkingskracht, en in bepaalde steden en streken van de wereld is hij werkelijk onmisbaar. Maar zelfs het meest vertrouwde exemplaar wordt vroeg of laat te oud en te gammel om nog te worden gerepareerd: zo gaan sommige fietsen met pensioen en blijven ergens vergeten of ongebruikt staan.

Totdat ze worden teruggevonden door iemand die het juiste idee heeft gevonden om ze een nieuw leven te geven, misschien als tuindecoratie-elementen! Het web staat vol met ideeën om inspiratie op te doen voor het recyclen van oude fietsen en er plantenbakken van te maken om in bloemperken te zetten. Om nog maar te zwijgen van de vele gebruiksmogelijkheden voor wielen en velgen buiten! Bekijk er hieronder enkele.

Advertisement

Het meest populaire, maar niet te verwaarlozen idee is om de fiets tegen een boom of lantaarnpaal te laten leunen en met bloemen te versieren. Ook in het midden van een bloembed!

Advertisement

Je zou het idee van de plantenbak kunnen combineren met dat van een kunstwerk, op een muur of een andere omheining.

Het is ook mooi als deze outdoor 'muurkunst' wordt gecombineerd met vegetatie die op de muur zelf groeit.

Als we het hebben over fietsonderdelen voor gebruik in de tuin, dan hebben we het zeker over de wielvelgen, die duizend creatieve toepassingen hebben, zoals een boog!

Heel vaak worden ze gebruikt om trellissen te maken waarop klimplanten kunnen groeien.

Advertisement

En de verschillende klimplantensteunenmodellen komen ook in de moestuin goed van pas.

Gezien hun ronde vorm zijn oude fietswielen ook perfect als steun om een krans te versieren om aan de muur te hangen, en dat doen met vetplanten is echt origineel.

Advertisement

Als je van de esthetiek van windgongen houdt, die met elke windvlaag schommelen, kun je de rand van een fiets gebruiken als steun waaraan je ze kunt laten schommelen, en misschien voorwerpen als hangers recyclen.

En waarom niet een soortgelijk idee gebruiken, maar dan boven de buitentafel en met bloemen in plaats van hangers? Het is perfect voor een belangrijke gelegenheid.

Advertisement

Een velg, een paar glazen potten in de vorm van een lantaarn en je hebt een fascinerende DIY buitenkroonluchter.

Als het een fiets met enigszins ouderwetse lijnen is, en je hem in dezelfde kleur als de structuur van een ijzeren hek schildert, dan zou je hem als integraal en decoratief onderdeel in het hek kunnen plaatsen.

Advertisement

Eenvoudige velgen daarentegen kunnen een verbazingwekkend hekwerk creëren.

Heb je wel eens een oude fiets gerecycleerd om je tuin te versieren?

Advertisement