10 voorwerpen die je met creatief recyclen in geweldige plantenbakken kunt veranderen

door Natasja

05 Augustus 2022

10 voorwerpen die je met creatief recyclen in geweldige plantenbakken kunt veranderen
Advertisement

Huis en tuin verfraaien met bloemen is niets nieuws, maar weten hoe je artistieke opstellingen maakt door oude en beschadigde voorwerpen creatief te recyclen, is een ander verhaal. Plantenbakken van alle soorten, hangend aan een dak of tak, of grote bakken die als echte verhoogde bedden kunnen worden beschouwd, zijn altijd elementen die iets onverwachts en aangenaams toevoegen, het landschap verlevendigen en zelfs de meest lege en anonieme plekken verrijken.

Het is leuk om voorwerpen te vinden die beschadigd zijn, voorbestemd om te worden weggegooid, en in plaats daarvan te ontdekken dat ze houders zijn geworden waarin iets moois kan worden ondergebracht, zoals bloemcomposities en eventueel ook vetplanten. Afhankelijk van smaak, blootstelling in de tuin en de planten die je wilt proberen te kweken, worden plantenbakken van oude voorwerpen een gelegenheid voor fantasierijke decoraties.

Advertisement

Pasta- en groentevergieten: geëmailleerde metalen exemplaren, of misschien speciaal overgeschilderd, zijn ideaal om te worden omgevormd tot manden die kunnen worden opgehangen waar je maar wilt. Een beetje kokosvezel om de binnenkant te bekleden, potgrond en dan je favoriete planten om een schattige compositie te maken.

Advertisement

Als je oude theepotten hebt, van keramiek of metaal, zijn ze perfect voor hangende composities met vetplantjes, maar ook als potten gevuld met seizoensbloemen!

Er zijn ook veel soorten lantaarns die kunnen worden hergebruikt als creatieve plantenbakken!

Als je oude gieters hebt, vooral die van gegalvaniseerd metaal, in vintage stijl, zullen ze prachtig zijn als houders voor planten en bloemen.

Schoenen in alle soorten: laarzen, ook regenlaarzen, maar ook bergschoenen, hakken en nog veel meer. Je kunt elke soort schoen hergebruiken.

Advertisement

Een trend die altijd populair is, is houten (of metalen) ladders in originele plantenhouders veranderen.

En als je toevallig een paar oude badkuipen vindt, vooral vrijstaande, waarvan je niet weet wat je ermee moet doen, kun je overwegen ze te gebruiken als bloembed in de tuin. Of maak er misschien een miniatuurwatertuin van.

Advertisement

Ook tot plantenbakken omgetoverde fietsen hebben een tijdloze charme!

Brievenbussen in Amerikaanse stijl kunnen grappige plantenbakken worden, meestal door het middelste deel te verwijderen.

Advertisement

Vogelkooien worden hangende plantenbakken, een beetje shabby chic dat altijd mooi is.

Welke voorwerpen zou je willen omvormen tot plantenbakken?

Advertisement