Blikken: 10 geweldige manieren om ze op een creatieve manier te recyclen

door Natasja

05 Augustus 2022

Blikken: 10 geweldige manieren om ze op een creatieve manier te recyclen
Advertisement

Blikken worden veel bij creatief recyclen gebruikt, aangezien ze zeer veelzijdig en geschikt zijn om oneindig veel dingen ervan te maken. Ze kunnen worden gebruikt om mooie en decoratieve of zeer nuttige voorwerpen voor dagelijks gebruik te maken, en dat alles voor weinig geld.

Als je bedenkt hoeveel blikken er dagelijks door onze handen gaan, dankzij de consumptie van ingeblikt voedsel, en die we stipt weggooien, zul je beseffen hoe handig het is om ze opnieuw te gebruiken. De creatieve projecten met blikken zijn eenvoudig en vereisen slechts een beetje vrije tijd, fantasie en handigheid. Als je onze ideeën hieronder bekijkt, zul je beseffen dat we gelijk hebben.

Advertisement

Een fantastische bestekhouder kan worden gemaakt met slechts een paar blikken en snijplanken.

Advertisement

Door blikken te snijden creëer je prachtige kandelaars, met een lantaarneffect, voor een magische sfeer.

En waarom zou je geen schattige diertjes maken om je veranda, tuin of kinderkamer mee te versieren? Het diertje op de foto is een schattige bij, maar je kunt je fantasie de vrije loop laten en maken wat je maar wilt.

Het blik als vaas voor bloemen en planten is een klassieker op het gebied van creatief hergebruik. Deze vaas, verpakt in bedrukt papier, kan een heel bijzondere tafeldecoratie worden of een zeer welkom geschenk.

Als ze mooi versierd zijn, zijn de potten perfect voor kleine vetplantjes.

Advertisement

Kleurrijke en vrolijke windgongen zijn een andere perfecte decoratie om te maken door blikken te hergebruiken. Je kunt ze maken in duizend verschillende vormen, maten en kleuren.

Karakteristieke snoeppothouders zijn een origineel accessoire om in huis te hebben of zelfs cadeau te geven.

Advertisement

Pennen- en kwastenbakjes behoren tot de populairste voorwerpen die worden gemaakt van gerecycleerd blik, maar ze behoren ook tot de nuttigste en mooiste voorwerpen om in huis te hebben.

Deze plafondlamp, die minimalistisch wil zijn met stijl en originaliteit, is het bewijs dat blikken echt alles kunnen worden.

Advertisement


En tenslotte, de traditionele blikken voor pasta, koffie, koekjes en al het andere wat je nodig hebt in de keuken. Het geeft veel voldoening ze allemaal te maken van gerecycleerd blik en je kunt ze met een vleugje trots showen.

Wat vind je ervan? Heb je geen zin om meteen met een van deze ideeën te experimenteren?

Advertisement