Vetplanten en gerecycled materiaal combineren? Deze 11 hele creatieve ideeën helpen je op weg

door Skip

19 Augustus 2022

Vetplanten en gerecycled materiaal combineren? Deze 11 hele creatieve ideeën helpen je op weg
Advertisement

Succulenten, vaak ook wel vetplanten genoemd vormen een hele grote familie van exemplaren waarvan enkele de meest ongelofelijke vormen en kleuren hebben in het rijk der planten. Ze hebben in de meeste gevallen niet veel bodem nodig om in te gedijen en zijn ze ook nogal makkelijk in de verzorging. Al deze fantastische kenmerken geveb al wel aan waarom deze categorie planten zo gewaardeerd wordt in heel de wereld.

Ze lenen zich er vooral erg goed voor om te worden geplaatst in composities die echt heel creatief zijn bedacht. Dit kan omdat deze planten kunnen worden geplaatst in allerhande oude voorwerpen, waardoor recycleplannen omgetoverd kunnen worden in hoogwaardige staaltjes hovenierswerk. Bekijk de onderstaande aanzetjes maar eens.    

Advertisement

In plaats van een gekleurd kussen juist planten. Plaats ze in het zitvlak van een oude smeedijzeren stoel en je hebt een oplossing die nooit gaat vervelen. Het is op allerlei manieren te combineren en werkt ook met oude houten stoelen. 

Advertisement

En wat zeg je ervan als we nog een maatje groter gaan en een hele stoel bedekken met cactussen? Niet ideaal om op te zitten maar het zal ongetwijfeld het kopstuk zijn in ieder bloemperk.

Onder het glas van een salontafel om ook meubels in huis tot leven te laten komen.

Vaak staan deze planten centraal in verticale kaders en kunstzinnige installaties die aan de muur komen te hangen.

Mocht je nog oud speelgoed thuis hebben zoals vrachtwagens, treintjes enzovoorts kan je die vullen met vetplanten.

Advertisement

Een metalen emmer uit de schuur kan ook een interessante samenstelling van vetplanten huisvesten. 

Van een een metalen kooi in een hangende 'bloempot' maken heeft toch wel iets heel zwierigs met een grote diversiteit aan planten dat zo maar eventjes tussen de spijlen door glijdt.  

Advertisement

In rubberen slippers aan de muur: hartstikke leuk toch?

En wat zou je ervan vinden om gebruik te maken van de overhangende bladeren van een aantal varianten om er iemands haardos van te maken in combinatie met een oude fles van eeen of ander wasmiddel? 

Advertisement

Niet alleen slippers, ook oude schoenen met hak kunnen onverwacht als bloembakken dienen.

En dan mogen de ideetjes met houtstukken (mag sloophout zijn) erin ook niet ontbreken, waar je lijsten van kunt maken om op te hangen, met in het midden de vetplanten die je wilt.

Lijkt het je wat om een aantal van deze composities in huis te hebben?

Advertisement