Veel voorwerpen die je denkt weg te gooien, kunnen mooie plantenbakken worden, wist je dat?

door Natasja

07 Juni 2022

Veel voorwerpen die je denkt weg te gooien, kunnen mooie plantenbakken worden, wist je dat?
Advertisement

Je hebt je laten verleiden door een paar planten in de winkel en als je thuiskomt, zijn er geen plantenbakken klaar voor gebruik: wanhoop niet, je kunt altijd een of ander ondenkbaar voorwerp hergebruiken, dankzij originele creatieve recycle ideeën! Het ombouwen van allerlei voorwerpen tot bloempotten is in feite een van de populairste activiteiten in de DIY wereld. Afhankelijk van de soort plant zijn er meer of minder geschikte ideeën te vinden, en over het algemeen is de categorie planten die zich het meest leent om in originele voorwerpen te worden ingepast, die van de vetplanten.

Maar ook veel seizoensbloeiers kunnen worden geplaatst in beschadigde en vergeten voorwerpen die in een of andere kast, op zolder of in de kelder staan: van golftassen tot staande lampen, kijk maar eens op hoeveel manieren je een heel originele plantenbak kunt krijgen.

Advertisement

Als niemand de golftas meer gebruikt, die in de loop der tijd misschien te veel is versleten, kan hij weer tot leven komen als plantenbak, en niemand kan hem ooit vergeten.

Advertisement

Er is altijd iets heel fascinerends en mysterieus aan oude metalen kooien die dan op onverwachte manieren worden gebruikt, vaak als hangende plantenbakken, prachtig met veel verschillende soorten planten.

Buiten vind je een bestemming voor vele metalen voorwerpen, gegalvaniseerd, verroest of niet: emmers zijn favoriet.

Maar ook zinken teilen en bakken in alle maten, geplaatst bovenop lage muurtjes, op de grond, zelfs bovenop de poten van een oude naaimachine.

Meer rustieke klim- of hangende planten, misschien rechtstreeks gezaaid in oude omgebouwde voorwerpen, behoren tot de beste ideeën. Je zou bijna denken dat de natuur besloten heeft om ons te verrassen en bloemen op ondenkbare plaatsen te laten groeien!

Advertisement

Wat dacht je van een oude metalen theepot die onder een afdak of veranda hangt?

De mini vetplantjes in de lepels zullen alle gasten versteld doen staan.

Advertisement

Maar als je schoenen hebt die niet meer gerepareerd kunnen worden en je maakte er plantenpotten van, zouden ze zeker een nog gedenkwaardiger attractie zijn voor elke bezoeker.

Een oude staande lamp hergebruikt op een zeer ongebruikelijke manier.

Advertisement

En zelfs het frame van een lampenkap zou mooi zijn als steun hangend temidden van wat klimplanten die zich er dan omheen wikkelen!

Heb je wel eens ongewone voorwerpen gebruikt als plantenbak?

Advertisement