12 onweerstaanbare ideeën om ruimte in de inrichting te creëren met geniale oplossingen

door Natasja

01 Juni 2022

12 onweerstaanbare ideeën om ruimte in de inrichting te creëren met geniale oplossingen
Advertisement

Het inrichten van een kleine woning vereist het gebruik van je hersenen om voor elk individueel geval de meest geschikte oplossingen te vinden, die ook het best aan je behoeften en smaak beantwoorden. Soms geef je het maar op wanneer het juiste idee niet in je opkomt: efficiëntie en smaak combineren is niet altijd gemakkelijk, en soms helpt het budget ook niet.

Het komt dus goed van pas om geïnspireerd te worden door een aantal tips die echt werken, om je te stimuleren na te denken over hoe je die ruimtebesparende oplossing zou kunnen aanpassen aan het specifieke geval dat je nodig hebt. Kijk eens naar de afbeeldingen hieronder.

Advertisement

Nachtkastjes, ze hoeven niet groot te zijn, zolang ze maar een blad bieden voor boeken, een mobiele telefoon, een wekker... Dan kunnen het ook oplossingen zijn van welke vorm en materiaal dan ook, maar ze moeten in elk geval klein zijn en aan de muur bevestigd worden, zodat ze geen ruimte op de vloer innemen.

 

De lamp wordt dan in plaats daarvan aan het hoofdeinde bevestigd of ook aan de wand bevestigd.

Advertisement

Een zithoeje op het balkon: zelfs de meest nauwe ruimte kan comfortabel worden, en als er genoeg ruimte is, worden zelfs kleine ruimtes echt charmant.

Een kleine oase in een hoek: een comfortabele fauteuil, een lamp en veel planten zijn alles wat je nodig hebt om een hoekje voor jezelf te creëren in een kamer die wat minder druk is.

Het kantoor aan huis: thuiswerken leert ons om van elke tafel een bureau te maken, maar het is vervelend om alles eraf te moeten halen en weer terug te moeten zetten als er geen andere ruimte is dan misschien de huiskamer- of keukentafel.

Denk dus aan alle ramen en hoeken van je huis, of aan de eindstukken van een kastenwand: misschien vind je een nis waarin je een vaste kantoorhoek kunt inrichten.

Een andere ruimte die kan worden benut zijn de wanden rondom de ramen, die kunnen worden uitgerust met een prachtige combinatie van zitmeubels en meubels erom heen om nog een ontspanningshoekje te creëren en boeken op te bergen, maar ook om te versieren met voorwerpen en planten.

Advertisement

En onder elke zitplaats is altijd wel een handige ruimte te verbergen.

Wanneer je ruimte wilt creëren in de slaapkamer, en het plafond heeft de minimale hoogte die nodig is, overweeg dan een loft bed.

Advertisement

Nog meer hoeken: er kunnen planken op maat in worden gemaakt, die erg handig zijn om extra bergruimte te vinden.

Bij kastombouwingen, kunnen alle deurkozijnen de ruimte worden om op maat gemaakte rekken te plaatsen.

Advertisement

Hetzelfde kan worden gezegd van de ruimte direct onder het plafond voor het opbergen van de dingen die je het minst gebruikt.

In plaats van vrije muren, schoenenrekken, boekenkasten...

Advertisement

... Of ook het alternatief voor kasten voor het porcelein en het mooiste servies.

Zou je een van deze ruimtebesparende ontwerpideeën in je huis willen toepassen?

Advertisement